Pareigūnas: riaušėse prie Seimo tikrinta, ar nėra recidyvistų, sulaikytųjų nebuvo | kl.lt

PAREIGŪNAS: RIAUŠĖSE PRIE SEIMO TIKRINTA, AR NĖRA RECIDYVISTŲ, SULAIKYTŲJŲ NEBUVO

2021 metų rugpjūtį prie Seimo vykusių riaušių byloje kaip liudytojas apklaustas Vilniaus policijos pareigūnas sako, kad per neramumus pareigūnai tikrino per 100 asmenų aiškindamiesi, ar šie nėra ieškomi, teisti, tačiau iš jų nesulaikė nė vieno.

„Pamainos vyresnysis minėjo, kad yra neramumai prie Seimo, apsiginklavom ir išvykom. (..) Apie 21 valandą tikrinom žmones, ar tarp jų nėra recidyvistų, paieškomų. Pareigūnai fotografavo, kad būtų lengviau identifikuoti. Virš 100 žmonių patikrinti, visi buvo paleisti savais keliais, nieko nesulaikėm“, – per teismo posėdį Vilniaus miesto apylinkės teisme trečiadienį sakė liudytojas Tomas Siliukas.

Jis taip pat prisiminė, kad viena moteris įkando policininkui į ranką, kai buvo vedama.

Pareigūnas pasakojo, kad su kitais kolegomis per neramumus buvo prie M. Mažvydo bibliotekos.

„Pats sujudimas buvo prie Seimo pastato, mano funkcijos buvo užtikrinti viešąją tvarką, mes stovėjome toliau, į epicentrą nevykau“, – sakė policijos T. Siliukas. Pasak jo, susirinkusieji laidė replikas Seimo nariams.

Pareigūno teigimu, jis su kolegomis taip pat atliko įvykio vietos apžiūrą, kas buvo palikta prie Seimo: apdaužyti automobiliai, tarp jų policijos transportas, palikti buteliai, akmenys.

2021 metų rugpjūtį prie Seimo vykusių riaušių byloje dabar teismas apklausia liudytojus.

Per ikiteisminį tyrimą byloje buvo apklausta 317 liudytojų, tarp jų – 40 Seimo narių.

Kaltinimai riaušių prie Seimo byloje yra pareikšti 87 asmenims. Beveik visi kaltinamieji yra laisvėje.

Riaušės prie parlamento rūmų Vilniuje kilo 2021 metų rugpjūčio 10-osios vakarą po mitingo prieš Vyriausybės ribojimus, skirtus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Bylą teismas pradėjo nagrinėti pernai balandį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

BLT ...apakt galima nuo a lia ,,pareigunu,,,

nachaliskumo ,tikrino ar nera tarp demonstrantu recidyvistu !!!... pries tai is kalejimo isleide visus recidyvistus su uzdetom apykojem y laisve , kad butent jie sukeltu ju uzsakymu riausias tarp demonstrantu ....Demonstrantai patys reikalavo kad policajai juos apgintu nuo iskrypeliu , ir zeku siautejimo , bet pareigunai nei vienas nekreipe demesio....

Rimas

Nematet riaušiu, paziurekit Prancuzija, Olandija, Vokietija tada galesit kalbet apie riaušes.Jus tik ir galit šaudyt ir daužyt beginklius

SUSIJUSIOS NAUJIENOS