Penkis kilometrus vėžėmis sekę pasieniečiai aptiko kontrabandos sandėlį | kl.lt

PENKIS KILOMETRUS VĖŽĖMIS SEKĘ PASIENIEČIAI APTIKO KONTRABANDOS SANDĖLĮ

  • 2

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Šalčininkų rajone esančioje sodyboje pasieniečiai aptiko 10 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių kontrabandą, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Dieveniškių užkardos pareigūnai Šalčininkų rajono Dieveniškių miestelio prieigose, netoli sienos su Baltarusija, rado įtartinus automobilio vėžių įspaudus. Jie vedė į Lietuvos gilumą. Valstybės sienos pažeidimo požymių nerasta.

Įtartinomis vėžėmis pasieniečiai mišku ir atviromis vietomis sekė apie 5 kilometrus, kol pasiekė Šalčininkų rajono Kamučių kaime esančią sodybą. Ji priklauso 24-erių Šalčininkų rajono gyventojui.

Į įvykio vietą atvykus VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnams sodyboje atlikta krata. Jos metu sodybos daržinėje pasieniečiai aptiko 20 dėžių su kontrabandiniais rūkalais. Iš viso rasta 10 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Sodybos šeimininkas sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Cigaretės saugomos Vilniaus pasienio rinktinėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Lopiniai

Trukdo pajudeti chebrai, perpist tokius

Al

Kapeikas pasidaret, be reikalo 5km seket

SUSIJUSIOS NAUJIENOS