20-metį vaikiną pražudęs vairuotojas kalės trejus metus | kl.lt

20-METĮ VAIKINĄ PRAŽUDĘS VAIRUOTOJAS KALĖS TREJUS METUS

  • 1

Vilniaus miesto apylinkės teismas trejų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausme atvirojoje kolonijoje nuteisė Prienų rajono gyventoją, kuris mikroautobusu „Volkswagen Transporter“ užvažiavo ant šaligatviu ėjusio jaunuolio. 20-metis nukentėjusysis netrukus mirė ligoninėje.

Ketvirtadienį paskelbtu nuosprendžiu konstatuota, kad nors Aleksandras Bieliauskas tądien pasakojo vartojęs alkoholį ir rūkęs „žolę“, ekspertai jo žodžių nepatvirtino. Konstatuota, kad vairuotojas buvo vartojęs narkotines medžiagas (opijatus ir kanabinoidus), tačiau nebuvo apsvaigęs.

Bylos duomenimis, avarija įvyko pernai balandžio 18-osios naktį Vilniuje, Konstitucijos prospekte. A.Bieliauskas vairavo įmonės, kurioje dirbo nelegaliai, automobilį, nors teisės vairuoti neturėjo. Prie vairo jaunuolis užmigo. Nevaldoma mašina užvažiavo ant šaligatvio, atsitrenkė į gatvės apšvietimo stulpą ir partrenkė pėsčiąjį.

Iš draudimo kompanijos vienai nukentėjusiajai teismas priteisė beveik 110 eurų turtinei žalai atlyginti ir 4 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti. Kitai nukentėjusiajai draudimo kompanija turės atlyginti 1 tūkst. eurų.

A.Bieliauskas žuvusiojo motinai turės sumokėti 26 tūkst. eurų, o seseriai – 9 tūkst. eurų.

„Kaltė nustatyta byloje ištirta įrodymų visuma, kaltinamojo prisipažinimu. Padaryta veika yra neatsargi, iš tikrųjų sukeltos tragiškos pasekmės, žuvo jaunas žmogus. Nors sunkinančių aplinkybių nenustatyta, yra gana šiurkštūs pažeidimai, kaltinamasis teistas, ne kartą baustas administracine tvarka, yra susiformavusios neigiamos nuostatos del būtinumo laikytis nustatyto elgesio taisyklių, todėl skirta didesnė už vidurkį bausmė“, – sakė teisėja Ingrida Mikužytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

KLB

Gere,vartojo narkotikus,ne karta teistas ir nera sunkinanciu aplinkybiu?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS