Po tragiškos septynmečio mirties baseine vadovė kaltinimus žeria net vaiko tėvams | kl.lt

PO TRAGIŠKOS SEPTYNMEČIO MIRTIES BASEINE VADOVĖ KALTINIMUS ŽERIA NET VAIKO TĖVAMS

  • 10

Teismas aiškinasi, kas kaltas dėl tragiško įvykio sporto klubo baseine, kuriame nuskendo septynerių berniukas. Vaikas prigėrė per pirmąją plaukimo pamoką. Kaltinimų sulaukusi tuometė klubo vadovė atsakomybės kratosi ir kaltę verčia pagrindiniam klubo vadovui, baseino instruktorei ir net žuvusio berniuko tėvams, praneša LNK.

Klientų saugumas nerūpėjo, aukščiau už viską buvo pinigai – taip drastiškai sakė kaltinamoji Neringa Budrytė, tuometė „Impuls“ klubo Žirmūnuose vadovė. Tačiau taip kalba ne apie save, o apie pagrindinį visų „Impuls“ sporto klubų vadovą. Visgi dėl septynmečio mirties baseine teisiamųjų suole N. Budrytė sėdėjo viena.

„Man tai gaila girdėti frazių, kad tai buvo kažkoks nesvarbus įvykis. Tai – didžiulė tragedija, sukrėtė visus, ir įmonę, ir mane asmeniškai. Man labai gaila girdėti tokius kaltinimus“, – teigė „Impuls“ sporto klubų vadovas Vidmantas Šiugždinis.

Moteris teisiama už neatsargų gyvybės atėmimą pažeidžiant saugumo taisykles ir tarnybos pareigų neatlikimą. Jai gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Tragiškas įvykis Vilniuje įvyko 2017 m. rugsėjį. Berniukas dalyvavo pirmojoje plaukimo treniruotėje. Skelbiama, kad tragedija įvyko treniruotei pasibaigus. Mažametis gaivintas apie valandą, tačiau stebuklas neįvyko. Tuomet klube buvo ir daugiau lankytojų, jie sugniaužę kvapą stebėjo gaivinimą ir negalėjo patikėti tuo, kas vyksta.

„Mačiau, kaip gaivina vaiką. Buvo žiauru, buvo sunku sulaikyti ašaras. Tuo metu stovėjo ir vaikų, kurie nesuvokė, kas įvyko“, – pasakojo tuometinė klubo lankytoja.

Mačiau, kaip gaivina vaiką. Buvo žiauru, buvo sunku sulaikyti ašaras.

Duodama parodymus, kaltinamoji sakė, jog vykdė tik aukščiausio vadovo įsakymus. Anot kaltinamosios, baseino instruktoriai vienu metu atlikinėjo dvigubas pareigas – ir prižiūrėjo plaukiojančius, ir mokė naujokus. N. Budrytė tikino tokiai tvarkai nepritarusi, įžvelgė rizikų. Anot kaltinamosios, vadovas neva tokią politiką ir skatino – kad tik plauktų didesnis pelnas.

„Labai gaila, kad N. Budrytė būtent tokius... asmeniškai šiek tiek kaltina įmonę. Ji, kaip klubo vadovė, tikrai galėjo ir turėjo rūpintis procesais klube“, – šnekėjo V. Šiugždinis.

Neringa Budrienė ir Virgilijus Kaupas. / Stop kadras

Tapatybės atskleisti nenorintis liudininkas sakė klube lankęsis ne kartą ir matęs, kokia ten situacija. Anot jo, kada įvyks tragedija, buvo tik laiko klausimas. Vaikai neva prie baseino stumdydavosi, griuvinėdavo. Darbuotojai, užuot juos prižiūrėję, naudojosi išmaniaisiais.

Kaltinamoji pridėjo, jog klube saugumu susirūpinta tik po tragedijos. Berniuko tėvui kalbėti vis dar sunku.

Kaltinamosios advokatas Virgilijus Kaupas tikino: šioje mirtinoje istorijoje susidėjo įvairių aplinkybių spektras, o kaltinimas yra nepagrįstas.

„Manėme, kad šiame posėdyje bus peržiūrėti ir įrašai. Kol jie neperžiūrėti, mes kažką papildomai nenorėtume sakyti anksčiau, nei atliksime tuos veiksmus. Matome, kad pagal bylos medžiagą ji turėtų būti pripažinta nekalta. Mes neišryžtame sakyti, kas yra kaltas dėl šios nelaimės, tačiau mano ginamoji mano, aš manau, kad ji nėra kalta dėl šitos nelaimės“, – teigė V. Kaupas.

Kaltės nepripažįstanti teisiamoji kritikos negailėjo ir mažamečio tėvams. Anot jos, mama pirmą kartą atvesto berniuko plaukimo pamokoje nutarė nedalyvauti. Užuot stebėjusi sūnų, ši neva nuėjo apsipirkti į šalia esančią batų parduotuvę.

 

GALERIJA

  • Neringa Budrienė ir Virgilijus Kaupas.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Gadzila

Ji dar ne kalėjimai. Gyvena augina vaikus. Žiauru žiūrėti syta moteriJi turi sėdi.

Anonimas

Kalta 8 metai dar mažai. Vadove turi atsakyti uz savo darba dar drysta sakyti tevams as ne kalta ji yra zudike jai ne vieta ten dirbti tegul ponia eina ir dirba suksles valytoja. Ji turi ant koju prašyti kad atleistum. Savanaude Vu gėda klausyti. ..

Aha nu jo

Va ir pasimato vaiku auklejimo spragos - vaikams leidziama elgtis bile kaip, negalima barti ir pan. Gaila, kad taip ziauriai reikejo tai pamatyti... Keista, kad tevams visiskai neidomi pirmoji ju vaiko plaukimo pamoka -tai didelis ivykis vaiko gyvenime, kai jis gali tevams pasirodyti, kaip jam sekasi ir kaip jis gali.... prie kiekvieno priziuretojo nepastatysi....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS