Policija: baikerio nužudymo byloje – keturi įtariamieji | kl.lt

POLICIJA: BAIKERIO NUŽUDYMO BYLOJE – KETURI ĮTARIAMIEJI

Byloje dėl baikerio Aivaro Kilkaus nužudymo yra nustatyti keturi įtariamieji, sako Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Saulius Gagas.

„Įtarimai šiuo metu pareikšti keturiems asmenis“, – spaudos konferencijoje antradienį sakė S. Gagas. Suimtas yra vienas įtariamasis, kitiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Pasak jo, policijos pareigūnai kartu su prokurorais išanalizavo daugybę informacijos, ieškojo tyrimui reikšmingų daiktų, todėl vėliau tyrimas dėl dingimo buvo perkvalifikuotas į nužudymą.

Apskrities policijos vadovas tikino, kad policija nėra gavusi jokių skundų, pareigūnai negirdėjo verksmų ar raudų, advokatams yra sudaromos visos sąlygos ginti įtariamuosius.

Įtariamųjų advokatai yra viešai pareiškę, kad jiems buvo trukdoma bendrauti su ginamaisiais, o įtariamasis Laurynas Baltrūnas girdėjo į areštinę trumpam uždarytos jo žmonos verksmą.

L. Baltrūnas savaitgalį buvo atvežtas į areštinę, patvirtino S. Gagas. L. Baltrūno žmonai pareikšti įtarimai dėl bendrininkavimo įvykdant nusikaltimą.

„Policija neturi jokių duomenų apie pažeistas ginamosios teises. Dėl laikymo sąlygų areštinėje, nesame gavę jokių skundų nei iš sulaikytosios, nei iš jos gynėjo. Policijos pareigūnai, saugoję areštinę, negirdėjo verksmų ar raudų bei negavo skundų dėl sulaikymo. Advokatams yra sudaromos visos sąlygos, numatytos įstatymuose“,– sakė S.Gagas.

Viešai reiškiamą advokatų nuomonę ir pastebėjimus policija įvertino kaip gynybos taktiką.

Baikeris A. Kilkus spalio 15 dieną, apie 17 val., motociklu išvyko iš namų Vilniuje ir negrįžo, jo buvimo vieta nėra žinoma. Skelbta, kad spalio 15-osios popietę vyras galėjo būti pastebėtas Trakuose, Trakų rajone ar Senojoje Varėnoje.

Pareigūnams rasti A. Kilkaus nepavyko iki šiol, paieška tęsiama.

Vilniaus miesto apylinkės teismas praeitą savaitę dingusio baikerio  nužudymu įtariamam vilniečiui L. Baltrūnui suėmimo terminą pratęsė dar dviem mėnesiams. Pareigūnai iš L. Baltrūno artimųjų namo paėmė liemenę.

GALERIJA

  • Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Saulius Gagas
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Šiaip

Senais metodais bet kuris niekus tauzijantis anonimas prisipažintu ir kad J.F. Kenedi ir ka tik nori nužudė.... Idomų būtu paskui tokių anonimų nuomone apie senų metodų panaudojimą vien už tai kad itaria kažkas kažką sužinoti....

Anonimas

tai bent...jeigu pats nenori prisipažint,tai tyrėjai bejėgiai?Matomai jau patepta,o pinigai juk visagaliai,ar ne?Galėtų pasinaudoti seniau išmėginta metodika...ir viską papasakotų tas užsispyrėlis.

zbignevas

CHUJNE IR APIE NIEKA, :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS