Paviešino vaizdo įrašą, kaip pėsčiųjų perėjoje mikroautobusas partrenkė paauglę | kl.lt

PAVIEŠINO VAIZDO ĮRAŠĄ, KAIP PĖSČIŲJŲ PERĖJOJE MIKROAUTOBUSAS PARTRENKĖ PAAUGLĘ

  • 14

Skaudžių nelaimių keliuose galima išvengti, jei kiekvienas eismo dalyvis mokėtų Kelių eismo taisykles ir laikytųsi jų reikalavimų.

Policijos duomenimis, spalio 26-osios rytą Šalčininkų rajone, Eišiškių miestelyje, Vilniaus ir Mickevičiaus gatvių sankryžoje, automobilio „VW“ 54-erių vairuotojas, sukdamas į kairę, nepraleido ir sužalojo per pėsčiųjų perėją ėjusią 17-metę. Vairuotojas paaiškino, kad per pėsčiųjų perėją ėjusios pėsčiosios nepastebėjo.

Kelių eismo konvencijos 7 straipsnio 3 dalyje yra nurodyta, kad vairuotojai turi būti ypač atidūs labiausiai pažeidžiamiems eismo dalyviams, tokiems kaip pėstieji ir dviratininkai, ypač vaikams, pagyvenusio amžiaus žmonėms ir neįgaliesiems.

Dar viena nelaimė įvyko rugpjūčio 26 dieną Šalčininkuose. Tąkart žuvo mažametis. Vilniaus ir Nepriklausomybės gatvių reguliuojamoje sankryžoje 38-erių automobilio BMW vairuotojas, sukdamas į kairę, nepraleido pėsčiųjų perėja per leidžiamą žalios spalvos šviesoforo signalą einančių mažamečių vaikų. 10 metų berniukas nuo patirtų sužalojimų žuvo.

Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai prašo visų eismo dalyvių, o ypač vairuotojų, būti ypatingai dėmesingais sankryžose ir pėsčiųjų perėjose, laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų.

 

 

Gairės: Šalčininkų rajonas, avarija LT, pėsčiųjų perėja, nukentėjo nepilnametė
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Visi 3 kalti

Čia labai įdomiai: 1. Pasatas sukėlė avarinę situacija - stovėjo perėjoje. 2. Pėsčioji įžengė į perėją neįsitikinus, kad ją praleidžia kiti eismo dalyviai - nebuvo galimybės pereiti gatvę per zebrą, perėjoje stovėjo Pasatas 3. Autobusiukas nepraleido pėsčiosios ir kliudė pėsčiąją. Išvada skirti po dovanėlę kiekvienam eismo dalyviui. :)

Mama

Greitis nedidelis, trukde matomuma kita auto, tamsu kaip siknoj, kontrastai zibintu, pescioji veplina greiciausiai ilindusi i telefona, taip ir gavosi. Man cia vairuotojo irgi gaila. Kur pereju apsvietimas?

to v - Čia labai BLOGAS pavyzdys

Aha. Vairuotojai irgi galėtų į sankryžas įvažiuoti pvz. " tik įsitikinę, kad kiti vairuotojai juos mato"... P.s. matyti, kaip pėsčioji švyti nuo mikroautobuso šviesų, bet... bet vairuotojas jos vis tiek nemato... "Ar ne po telefoną kuitėsi vairuotojas ? "
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS