Posūkis seksualine prievarta įtarto kariuomenės majoro byloje: prokuratūra nutraukė tyrimą | kl.lt

POSŪKIS SEKSUALINE PRIEVARTA ĮTARTO KARIUOMENĖS MAJORO BYLOJE: PROKURATŪRA NUTRAUKĖ TYRIMĄ

Prokuratūra ketvirtadienį pranešė nutraukusį ikiteisminį tyrimą, sietą su Lietuvos kariuomenės majoro Gintauto Ciunio seksualine prievarta prieš nepilnametes.

„Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras, išnagrinėjęs ir įvertinęs tyrimo metu surinktus duomenis, liudytojų parodymus, gegužės 12 dieną priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl įtarto nepilnamečių privertimo lytiškai santykiauti. Toks sprendimas priimtas konstatavus, kad nepadaryta veika, turinti šio nusikaltimo požymių“, – rašoma BNS pateiktame prokuratūros komentare.

Apie galimą majoro seksualinę prievartą pernai gruodį pranešė tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas. Anot jo, įvykių metu karininkui, kuris ėjo Lietuvos skautų sąjungos Vilniaus Pilies tunto vado pareigas, buvo 29 metai, o merginų amžius siekė apie 16 metų.

Merginos pasakojo, jog G. Ciunis joms, tuomet moksleivėms, rodė savo dėmesį – paveždavo į mokyklą, kviesdavo išgerti kavos, rengė savo namuose vakarėlius ir vaišino kokteiliais.

Anot merginų, karininkas stovykloje kviesdavo į savo palapinę, paimdavo už rankos, nevengdavo pabučiuoti. Minima ir apie patirtus lytinius santykius su skautų stovyklos vadovu.

Pats G. Ciunis jam mestų kaltinimų nei pripažino, nei juos paneigė. Anot jo, „čia tiesa yra kažkur per vidurį“.

Dėl pasirodžiusios informacijos tarnybinį patikrinimą buvo pradėjusi ir kariuomenė.

Patikrinimas baigtas sausio viduryje, jo metu nuspręsta „tolesnių procesinių veiksmų nesiimti, kadangi šiuo metu mjr. G. Ciuniui baudžiamojoje byloje dar nepareikštas įtarimas ar kaltinimas“, BNS nurodė kariuomenė.

G. Ciunis šiuo metu dirba Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgose.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

O kas atsakys

už šmeižtą?

keista

paskutiniu metu tokius 'issuka' ,kodel ?

Tai kas dabar

zmogui atstatys su6ikta reputacija!? Ir kaip!?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS