Pradėta nagrinėti byla prieš Lietuvos valstybę: prašo priteisti apie 300 tūkst. eurų | kl.lt

PRADĖTA NAGRINĖTI BYLA PRIEŠ LIETUVOS VALSTYBĘ: PRAŠO PRITEISTI APIE 300 TŪKST. EURŲ

  • 7

Vilniuje pradėta nagrinėti byla prieš Lietuvos valstybę. Tarp ieškovų – ir Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis.

Kaip praneša LNK, 14 ieškovų prašo priteisti apie 300 tūkstančių eurų už darbą kenksmingomis sąlygomis Ukmergės teisme, prisisunkusiame gyvsidabrio garų.

Iš valstybės prašoma priteisti ne tik padarytą neturtinę žalą, bet ir priedus prie atlyginimo už darbą, dirbtą esant nukrypimų nuo normalių darbo sąlygų.

E. Pašilis, tuomet jis dirbo teisėju, prieš kurį laiką viešai pasisakė apie rimtas sveikatos problemas.

Advokatas Justas Vilys sako, jog tai yra itin jautri byla, kurioje nurodyti teismo darbuotojų ir jų vaikų susirgimai.

„Be abejo, yra skaudūs susirgimai ir kiekvienas žmogus gyveno baimėje, kas dar gali atsitikti“, – LNK sakė advokatas.

Vis dėlto atsakovai, tarp kurių yra ir Visuomenės sveikatos centras, laikosi pozicijos, jog ieškinys turi būti atmestas.

Byla susijusi su įvykiais Ukmergės teisme, kuomet dar 2003 metais teisme rasta gyvsidabrio, o dar didesnis jo kiekis buvo surastas 2012 metais, atliekant signalizacijos tvarkymo darbus.

Daugiau informacijos – vaizdo įraše:

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Suokalbis

Juokas ima, sake jam pinigų nereikia, o tuo laiku jis net kolegu nepalaikė. Gaila, kad žmogus taip geritai susigundė dėl pinigų, net aukstos pareigos nesvarbu, svarbu valstybe paduoti i teisma, štai ir gen. prokuroras, kuriam pinigai buvo paskutineje vietoje o dabar apsigalvojo.

Grazu grazu

kur pakvimpa pinigais, jau ir i pareigas nebeziurima. Grazu. O kur tie milijonai ir milijardai pavogti is valstybes ( suprask Tautos?) Gal cia tie Misteriai savo darbo netliko ir Tautai reiketu ieskini paruosti?

gen prokuroras padavė MANE į t e i s m ą,

juk aš esu valstybės dalis. Kodėl teisėsauga neapsaugojo SAVĘS, kad nebūtų nuodijami. Šiuo atveju t e i s ė s a u g a nori PRALOBTI iš manęs/valstybės/, blogai atlikusi pareigas. Tokį IEŠKINĮ būtina a t m e s t i .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS