Šiukšlintojas išsidavė pats: pareigūnams paliko adresą, kur atvažiuoti | kl.lt

ŠIUKŠLINTOJAS IŠSIDAVĖ PATS: PAREIGŪNAMS PALIKO ADRESĄ, KUR ATVAŽIUOTI

  • 8

Vilniaus Pavilnių regioninio parko Pučkorių kraštovaizdžio draustinyje statybines atliekas be sąžinės graužaties išvertusį gamtos šiukšlintoją pasivijo karma.

Paliktos netvarkos atvykę apžiūrėti parko direkcijos darbuotojai šiukšlėse rado ne tik telefono numerį, bet ir šiukšlintojo vardą ir adresą, tad pareigūnams nustatyti pažeidėjo tapatybę buvo labai paprasta.

Kaip informavo Vilniaus savivaldybė, dar 2019 m. gruodžio 18 d. neprisistatęs pilietis paskambino į Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkciją ir pranešė apie išverstą statybinių atliekų krūvą nuostabaus grožio Pavilnių regioninio parko Pučkorių kraštovaizdžio draustinyje.

Tą pačią dieną parkų direkcijos vyriausieji specialistai nuvyko patikrinti esamos situacijos, padarė kelias nuotraukas, apieškojo šiukšles, tarp kurių rado telefono numerį, vardą ir adresą žmogaus, kuris ir buvo atsakingas už tokią netvarką.

Visa surasta informacija ir nuotraukos buvo perduotos Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui. Šių duomenų Viešosios tvarkos skyriui pakako, jog būtų nustatytas kaltininkas, jo atžvilgiu pradėta administracinio nusižengimo teisena.

Asmuo buvo įpareigotas sutvarkyti išmestas šiukšles, išvežti jas į statybinių atliekų surinkimo aikštelę ir pristatyti deklaraciją. Pasak savivaldybės, šis įpareigojimas buvo įvykdytas šių metų sausio 6 dieną.

Savivaldybė socialiniame tinkle „Fecebook“ pasidalino filmuota medžiaga, kur užfiksuota, kaip begėdiškai šiukšlių Pučkorių kraštovaizdžio draustinyje atsikratęs asmuo, buvo priverstas sugrįžti ir sutvarkyti paliktą kalną statybinių atliekų.

 

„Moralas: nešiukšlinkite, nes net ir viduryje miško jūs būsite surasti. O kalbant bendrai, visada kviečiame apie pastebėtas paliktas šiukšles neleistinoje vietoje informuoti kolegas iš Viešosios tvarkos skyriaus (viesoji.tvarka@vilnius.lt) ir kartu padėti tvarkyti miestą. Dėkojame iš anksto“, – rašoma savivaldybės įraše.

 

GALERIJA

  • Šiukšlintojas išsidavė pats: pareigūnams paliko adresą, kur atvažiuoti
Stopkadrai
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Povilas

Aš perskaičiau, kad šiukšles atvežė asmuo, į kurio pareigas įėjo prižiūrėti, o ne teršti aplinką. Kodėl neviešinat?

po moralo

Kitą kartą tos statybinės šiukšlės keliaus į Naujosios Vilnios šiukšlių konteinerius prie daugiabučių. Dažniausiai, naktimis. Atvažiuoja kokią 2:30 nakties ir meta. Nesakau, kad galima šiukšlinti prie Pučkorių atodangos, tačiau savivaldybė aiškiai per mažai skiria dėmesio šiukšlių migracijai iš sodų bendrijų ir Vilniaus rajono gyvenviečių. Šiemet gyventojai jau bus priversti mokėti ir už visų "gudragalvių" į jų konteinerius sumestas šiukšles.

adresus skelbkit

kur yra stambių gabaritų šiukšlių surinkimo aikštelės,kuri nemokamai priima iš gyventoju
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS