Svetimą galimybių pasą pateikusiam užsieniečiui gresia 5 tūkst. eurų bauda | kl.lt

SVETIMĄ GALIMYBIŲ PASĄ PATEIKUSIAM UŽSIENIEČIUI GRESIA 5 TŪKST. EURŲ BAUDA

  • 10

Svetimą galimybių pasą prekybos centre pateikusiam užsieniečiui gresia 5 tūkst. eurų bauda.

Vilniaus apskrities policijos teigimu, pranešimas apie 49-erių metų vyrą, norėjusį patekti į J. Tiškevičiaus gatvėje esantį prekybos centrą „Maxima“ ir pasinaudojusį svetimu galimybių pasu, gautas trečiadienį, 10.15 val.

„Apsaugos darbuotojas, nustatęs pažeidimą, atvykusiems policijos pareigūnams paaiškino, kad į parduotuvę atėjęs rytietiškos išvaizdos vyras, kuris parodė galimybių paso „QR“ kodą telefone. Tačiau apsaugos darbuotojui įtarimų sukėlė prietaiso parodytas lietuviškas vardas ir pavardė“, – teigiama pranešime.

„Sulaikytas užsienietis paaiškino, kad turi savo valstybės galimybių pasą kitame telefone, o lietuvišką galimybių pasą nufotografavo dieną prieš, darbo vietoje statybininkų vagonėlyje – darbų vadovo, palikusio savo galimybių pasą ant darbo stalo“, – priduriama jame.

Policijos nuotr.

Anot policijos, tyrimo metu darbų vadovas nurodė, kad savo galimybių pasą paliko ant stalo, nepagalvojo, kad kažkas gali jį nufotografuoti ir juo pasinaudoti.

Vilniaus miesto antrajame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl antspaudo, spaudo ar dokumento pagrobimo arba pagrobtojo panaudojimo, kuris nepraėjus nė parai baigtas baudžiamuoju įsakymu.

Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 1-ojo skyrius prokuroras kreipėsi į teismą su siūlymu užsienio valstybės piliečiui už šį nusikaltimą skirti 100 MGL dydžio baudą – 5 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Bjauru

del popiergalio tokias baudas skiria. Nejaugi valdziai visai su galvelem negerai. O gal tie vargsai tiek daug uzdirba, nors uzsienyje atlyginimu sumos skiriasi bet tokiu nesamoniu irgi nera.

vol

Labai gerai. O tautiečiams ? Bauda mažesnė ?

Bulb

Svetimam užsieniečiui su svetimu pasu Lietuvoj ne vieta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS