900 tūkst. eurų vertės kontrabanda – tarp zefyrų ir saldainių | kl.lt

900 TŪKST. EURŲ VERTĖS KONTRABANDA – TARP ZEFYRŲ IR SALDAINIŲ

  • 1

Muitininkai sulaikė konditerijos krovinį – tarp zefyrų buvo rasta beveik 900 tūkst. eurų vertės kontrabandinių cigarečių, penktadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Kaip skelbiama, į Šalčininkų kelio postą krovininis automobilis „Scania“ atvyko spalio 21 dieną. Patikrinus paaiškėjo, kad tarp deklaruoto konditerijos krovinio, zefyrų ir marmeladinių saldainių, buvo primaišyta ir dėžių su nelegaliomis cigaretėmis.

Šios dienos vidurnaktį Šalčininkų kelio posto pareigūnai patikrino Baltarusijos piliečio vairuojamą krovininę transporto priemonę. Vairuotojas muitinės pareigūnams deklaravo negabenantis draudžiamų prekių ar prekių, už kurias jiems galėtų būti apskaičiuoti mokesčiai. Tačiau krovinį vizualiai patikrinusiems muitininkams kilo įtarimų, jog vežamomis prekėmis gali būti maskuojama kontrabanda.

Vilkiką patikrinus rentgeno kontrolės sistema, nustatyta, kad paletės su zefyrais tebuvo tik priedanga. Likusi mašinos dalis buvo pilna dėžių su baltarusiškomis cigaretėmis „NZ Gold“. Sulaikyta 200 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ siunta, kurios vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 828 tūkst. eurų.

Vairuotojas po apklausos buvo paleistas, skyrus kardomąsias priemones – rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir dokumentų paėmimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Masiulis

zefyrai labai tinka prie brendžiuko

SUSIJUSIOS NAUJIENOS