Teismas atidėjo sprendimą Sausio 13-osios byloje | kl.lt

TEISMAS ATIDĖJO SPRENDIMĄ SAUSIO 13-OSIOS BYLOJE

  • 7

Vilniaus apygardos teismas antradienį nusprendė iki kovo pabaigos atidėti nuosprendžio paskelbimą Sausio 13-osios byloje.

Anksčiau planavęs sprendimą skelbti vasario 18 dieną, teismas pranešė, kad paskelbimas atidėtas iki kovo 27 dienos.

Pranešime teigiama, kad dėl teisėjų kolegijos narės ilgalaikio nedarbingumo nuosprendžio rašymo metu teismas neturi galimybės paskelbti jo vasarį.

Sausio 13-osios byloje daugiau kaip 60 asmenų kaltinami karo nusikaltimais ir nusikaltimais žmoniškumui, dauguma jų teisiami už akių.

1991 metų sausio 13-osios naktį Sovietų Sąjungos kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą žuvo 14 žmonių.

Lietuvos žvalgyba antradienį perspėjo, kad Rusija gali imtis provokacijų prieš valdžios ir teisėsaugos institucijų pareigūnus, susijusius su Sausio 13-osios byla.

Rusijos teisėsauga dar pernai liepą paskelbė iškėlusi bylas Lietuvos teisėjams ir prokurorams, nagrinėjantiems Sausio 13-osios bylą.

Valstybės saugumo departamento direktorius Darius Jauniškis teigia, kad Lietuvos tarnybos ėmėsi priemonių apsaugoti už bylą atsakingus pareigūnus.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

JURIJUS SUBOTINAS

O KAM BUVO REIKALINGI TIE TANKAI? Galima buvo nuo seimo pastato ir nuo TV boksto atjungti elektra, siluma, vandeni ir tie tuometiniai seimunai butu patys iseja.TODEL IR DURNIAMS AISKU, KAD TAI BUVO TUOMETINIO SIONISTU KREMLIAUS IR SAJUDINES GAUJOS SURENGTAS KRUVINAS SPEKTAKLIS. Kad po to, nuzuditais, manipuliojant busimu rinkeju jausmais uzsitikrinti sau didziule fora rinkimuose i valdzia. TAS VYKSTA JAU 30 metu, kai sajudine pseudokomuniagu gauja tokiu budu uzurpavo valdzia Lietuvoje. Skambinkite man, as greitai jums viska ishaiskinsiu. Tel. 8 609 48037.

Artūras

Teisybės runkeliams, žudikas dėdulė tikrai nesakys...

to Pilietis

ant kiek tu esi degradavęs kremliaus subinlaiži, tfu tarakone!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS