Teismas atmetė buvusios Kalėjimų departamento Imuniteto skyriaus vadovės skundą | kl.lt

TEISMAS ATMETĖ BUVUSIOS KALĖJIMŲ DEPARTAMENTO IMUNITETO SKYRIAUS VADOVĖS SKUNDĄ

  • 1

Vilniaus apygardos administracinis teismas pirmadienį pranešė atmetęs buvusios Kalėjimų departamento Imuniteto skyriaus vadovės Jurgos Mickienės skundą dėl skirtos tarnybinės nuobaudos.

Pareiškėja siekė panaikinti liepos 15 dieną Kalėjimų departamento direktoriaus įsakymu skirtą pastabą.

Nuobauda J. Mickienei skirta dėl to, kad sausį gavusi informacijos iš vienos įkalinimo įstaigos tik vasario 18 dieną surašė tarnybinį pranešimą vadovybei apie galimai padarytus pažeidimus.

„Teismas, išnagrinėjęs administracinę bylą, nusprendė, kad atsakovas detaliai tarnybinėje išvadoje, kuri yra sudedamoji įsakymo dalis, nustatė pareiškėjos tarnybinį nusižengimą. Teismas sutiko, jog pareiškėjos tarnybinis nusižengimas pasireiškė neatsargumu“, – rašoma teismo pranešime.

Anot teismo, J. Mickienė savo neveikimu (iškart nesurašė tarnybinio pranešimo, informacijos neperdavė įstaigos vadovui, nesiėmė veiksmų, kad būtų pradėtas informacijos tikslinimas) pažeidė teisės aktus.

„Teismas atmetė pareiškėjos argumentus, kad telefonu gavo ne pranešimą apie galimą nusikalstamą veiką, bet tarnybinio pobūdžio informaciją, nes pareiškėja, būdama Kalėjimų departamento Imuniteto skyriaus viršininkė, turėjo suprasti apie galimai pranešamą nusikalstamą veiką ir nedelsdama reaguoti taip, kaip nustatyta teisės aktuose, t. y. nedelsiant gautą informaciją apie galimai padarytą nusikalstamą veiką užregistruoti nustatyta tvarka ir organizuoti jos patikrinimą“, – teigia teismas.

Teismo sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Naujienų portalas delfi.lt gegužę skelbė, kad J. Mickienė dėl galimo neteisėto disponavimo tarnybinę paslaptį sudarančia informacija ir dėl galimo netinkamo pareigų atlikimo buvo laikinai nušalinta nuo pareigų.

Kalėjimų departamento atstovė Irmina Frolova-Milašienė informavo BNS, kad J. Mickienė gegužės 13 dieną pateikė prašymą dėl atleidimo ir po šešių dienų prašymas buvo patenkintas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kestas

Na kaip savijauta Jurga.Matai kaip viskas grįžta bumerangu .Čia tau už Andrejų Audrių Gintarą ir už tas dvi jaunas mergaitės kurioms sugadinai karjerą imuniteto tarnyboje.P.S (yra laisva vieta probacijos tarnyboje )

SUSIJUSIOS NAUJIENOS