Teismas atmetė prašymą prokuratūrai grąžinti sveikatos apsaugos eksviceministrės bylą | kl.lt

TEISMAS ATMETĖ PRAŠYMĄ PROKURATŪRAI GRĄŽINTI SVEIKATOS APSAUGOS EKSVICEMINISTRĖS BYLĄ

Vilniaus miesto apylinkės teismas praėjusią savaitę atmetė piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi kaltinamos buvusios sveikatos apsaugos viceministrės Linos Jaruševičienės prašymą grąžinti prokuratūrai ar nutraukti jos baudžiamąją bylą.

„Teismo manymu, kaltinamajame akte suformuluotas konkretus laikas, vieta, išdėstytos faktinės nusikalstamų veikų padarymo aplinkybės. Bylos grąžinimas į prokuratūrą užtęstų procesą ir teisingumas nebūtų įgyvendintas per trumpiausią laiką“, – BNS sakė teismo atstovas Aurimas Žukauskas.

Pasak jo, teismas nusprendė, kad kaltinamasis aktas iš esmės atitinka įstatymų reikalavimus, esminių pažeidimų, susijusių su kaltinamosios teise žinoti, kuo ji kaltinama, nėra nustatyta.

Grąžinti bylą prokurorui arba ją nutraukti per pirmąjį bylos posėdį lapkričio 15 dieną paprašė kaltinamoji L. Jaruševičienė.

Ji teigė, kad kaltinamasis aktas jai neaiškus, kokiais veiksmais yra kaltinama, to nežinant, galimybės gintis yra ribotos.

L. Jaruševičienė teigė, kad nesupranta dėl ko kaltinama – ar dėl greitųjų COVID-19 testų pirkimo, ar dėl jų kainos.

Šią baudžiamąją greitųjų COVID-19 testų įsigijimo bylą sudaro 47 tomai, o liudytoju sąraše nurodyti 55 asmenys.

Anot prokuratūros, L. Jaruševičienė „galimai teikė nepagrįstus ir neteisėtus reikalavimus ministerijai pavaldžios Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (...) vadovui ir darbuotojams“.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos komandoje dirbusi viceministrė iš pareigų pasitraukė 2020 metų rugpjūtį, teisėsaugai pareiškus jai įtarimus.

Tyrimas vyko dėl laboratorijos iš bendrovės „Profarma“ įsigytų daugiau nei 500 tūkst. greitųjų serologinių testų, už juos buvo sumokėta daugiau nei 6 mln. eurų.

Apeliacinis teismas šiemet patvirtino, kad už testus valstybė permokėjo, todėl dviem bendrovėms, tarp jų ir „Profarmai“, nurodė grąžinti valstybei daugiau nei 4 mln. eurų.

Viceministrei pasitraukiant iš pareigų, ministras A. Veryga tvirtino, kad siaučiant koronaviruso pandemijai sveikatos apsaugos sistema susidūrė su labai daug iššūkių, reikėjo imtis greitų ir netradicinių sprendimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Aš pavadinčiau tai

Grupuočių siautėjimu. Negali be pasekmių, nebaudžiami turėti tokią valdžią teisiant kitus. Jie juk daro ką nori tenai. Paskui lova visi kaip šunys. O kad nuteisė dorą žmogų už pasakytą teisybę- niekam neįdomu. Teistas, teistas, paskui loja kaip šunys. Reikia REFORMOS tos sistemos, nes jie Lietuvą sužlugdys. Armija žmonių priteistų nekaltai. Kažkas turi stabdyti tai..Valdžiai čia ne patarimas o nurodymas. Kitaip va tokie teisti ( nekalti) įkūrę partiją ateisim į valdžią. Korupcija nepotizmas ir feminizmas Lietuvą griauna iš pamatų..Paskaitykit delfi str kaip nekaltą pasodino, o ten galimai užmušė. Ir tai demokratinė valstybė europoje? Baikit juokus.

Mūsų

Teismai įtakingų valdininkų nenuteisia. Jei būna kada- tai išimtis. LT yra dvi valstybės- valdžia, teismai, ir pareigūnai- ( atleiskite policija, nors ir nukentėjau bet turiu gerą nuomonę, dirbau kartu) kurie iš esmės daro ką nori. Avantiūristas parašo melagingą pareiškimą, žmogų nuteisia. Tai įprasta praktika teismų. Taip sugriauna nekaltam žmogui gyvenima. O nekaltų nuteistų- mąsiškai. Tai sisteminis reiškinys. Va tas tai baisiausia. Tai mano nuomonė ponai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS