Teismas į riaušių bylos posėdį kvies Seimo narius S. Jovaišą ir V. Kernagį | kl.lt

TEISMAS Į RIAUŠIŲ BYLOS POSĖDĮ KVIES SEIMO NARIUS S. JOVAIŠĄ IR V. KERNAGĮ

  • 1

Riaušių prie Seimo bylą nagrinėjantis Vilniaus miesto apylinkės teismas į kitą teismo posėdį liudyti kviečia du per 2021 metais vykusias riaušes nukentėjusius Seimo narius.

Ateinantį antradienį, sausio 16 dieną, šaukimai atvykti į teismą yra išsiųsti Sergejui Jovaišai ir Vytautui Kernagiui, per posėdį trečiadienį pranešė teisėjai.

Kaip skelbta, S. Jovaišai protestuotojai neleido išvykti iš Seimo, aptaškė jo automobilį dažais. Agresyviai nusiteikę mitingo dalyviai į konservatorių sviedė Lietuvos vėliavą.

Politikas žiniasklaidai yra pasakojęs, kad kažkas iš susirinkusiųjų griebė už automobilio veidrodėlio, barškėjo ir mašinos šonai. Paskui policija praskynė kelią ir S. Jovaiša išvažiavo.

V. Kernagis yra pasakojęs, kad judėjo link išėjimo iš Seimo ir priėjus jį, apsauga pasakė, kad yra duotas įsakymas neišleisti žmonių iš parlamento.

Vėliau išėjus iš Seimo ir pabandžius judėti, jo mašina buvo apsupta susirinkusiųjų. Parlamentaras sakė, kad jam buvo baisu, nes mašina buvo trankoma ir daužoma, apibraižyta.

Kaltinimai riaušių prie Seimo byloje yra pareikšti 87 asmenims. Beveik visi kaltinamieji yra laisvėje.

Riaušės prie parlamento rūmų Vilniuje kilo 2021 metų rugpjūčio 10-osios vakarą po mitingo prieš Vyriausybės ribojimus, skirtus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

elena

vai vai paliete konservus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS