Teismas paleido naftos užteršimu įtariamą rusą į laisvę | kl.lt

TEISMAS PALEIDO NAFTOS UŽTERŠIMU ĮTARIAMĄ RUSĄ Į LAISVĘ

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį panaikino naftos užteršimu Rusijoje įtariamo verslininko Romano Ružečko suėmimą.

Į laisvę paleidžiamas verslininkas turės laikinai atiduoti teisėsaugai savo asmens dokumentus, jis bus intensyviai prižiūrimas, pranešė teismo atstovė spaudai.

„Teisėjų kolegija nusprendė panaikinti Vilniaus miesto apylinkės teismo nutartimi įtariamajam skirtą kardomąją priemonę suėmimą ir skirti švelnesnes kardomąsias priemones, tai yra dokumentų paėmimą ir intensyvią priežiūrą trims mėnesiams“, – žurnalistams sakė teismo atstovė Lina Nemeikaitė.

„Jis turės dėvėti apykoję ir neišeiti iš namų“, – pridūrė ji.

Skundą išnagrinėjusi teisėjų kolegija nusprendė, kad nėra objektyvių duomenų, rodančių R. Ružečko siekį išvykti iš Lietuvos, kad pasislėptų nuo persekiojimo Rusijoje.

Taip pat teismas konstatavo, kad byloje nėra išskirtinių priežasčių, dėl kurių negalima būtų skirti švelnesnių kardomųjų priemonių.

„Nagrinėjamu atveju teisėjų kolegija sprendė, kad numatyti tikslai gali būti užtikrinti taikant įtariamajam švelnesnes kardomąsias priemones“, – rašoma ketvirtadienį teismo išplatintame pranešime.

R. Ružečko buvo suimtas liepos viduryje.

Verslininko ekstradicijos siekianti Rusijos teisėsauga įtaria, kad R. Ružečko prisidėjo prie naftos užteršimo bendrovės „Transneft“ valdomame tinkle. Rusijoje paskelbta jo paieška.

Rusijos naftotiekis „Družba“ buvo sustabdytas balandžio 19-ąją, jame nustačius didelę koncentraciją dichloretano – toksiškos, stiprų korozijos poveikį turinčios medžiagos. Reaguojant į tai nutrauktas užterštos naftos tiekimas mažiausiai į šešias Europos šalis.

Pasak R. Ružečko advokato Rolando Tilindžio, baudžiamasis procesas Rusijoje jo atžvilgiu gali būti neobjektyvus, įtariamasis savo kaltę neigia.

R. Ružečko siekia Lietuvoje gauti politinį prieglobstį, jo prašymas nagrinėjamas Migracijos departamente.

Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS