VSD prašymu teismas stabdo „MG Baltic“ ieškinio nagrinėjimą | kl.lt

VSD PRAŠYMU TEISMAS STABDO „MG BALTIC“ IEŠKINIO NAGRINĖJIMĄ

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį nusprendė sustabdyti verslo koncerno „MG Baltic“ ieškinio dėl žalos atlyginimo už dalykinės reputacijos pažeidimą nagrinėjimą, kol bus išnagrinėta baudžiamoji politinės korupcijos byla.

Stabdyti ieškinio nagrinėjimą trečiadienį paprašė atsakovas Valstybės saugumo departamentas (VSD).

VSD atstovaujanti advokatė Liudvika Meškauskaitė BNS sakė mananti, kad „baudžiamosios bylos medžiaga turės įtakos žalos atlyginimo bylai“.

VSD prašymą trečiadienį palaikė ir kiti atsakovai, tarp jų – ir buvęs Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas bei kitų institucijų atstovai.

Tuo metu „MG Baltic“ šį teismo sprendimą ketina skųsti aukštesnės instancijos teismui, nes nemano, kad abi bylos susijusios.

„Sprendimas mūsų netenkina, mes turime eilę argumentų, kurių pagrindu jį skųsime (...) Aš manau, kad čia teismas nedrįsta, nenori ir bijo nagrinėti šitą bylą, bet mes tikimės, kad aukštesni teismai išnagrinės normaliai ir profesionaliai“, – BNS sakė koncernui atstovaujanti advokatė Solveiga Palevičienė.

„Teisinio pagrindo sustabdyti šitą bylą nėra, nes realiai sąsajos tarp baudžiamosios ir civilinės bylos nėra“, – teigė ji.

V. Bakas sakė manantis, kad koncernas „MG Baltic“ „stengiasi atgrasyti kitus žmones nuo viešo intereso gynimo, bet jie turi teisę tą daryti ir jie tą daro“.

„MG Baltic“, koncerno prezidentas Darius Mockus ir keli kiti asmenys ieškinyje teigia, kad 2018 metų rašte parlamentarams VSD pateikė neteisingą informaciją ir pažeidė nekaltumo prezumpciją.

VSD vadovo D. Jauniškio pasirašytame rašte buvo teigiama, kad „MG Baltic“ vykdo destruktyvią veiklą, o jos strategijai politikai, valstybės tarnautojai ir pareigūnai pasitelkiami „paperkant, šantažuojant, manipuliuojant informacija“.

Šį raštą VSD pateikė parlamentinį tyrimą atliekančiam Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui.

„MG Baltic“ prašo priteisti 800 tūkst. eurų žalos atlyginimą. Ieškinius pateikė ir VSD rašte minėti fiziniai asmenys, jie prašo priteisti po 4 tūkst. eurų.

Valstybei byloje atstovauja Seimo kanceliarija, VSD, Teisingumo ir Krašto apsaugos ministerijos. Atsakovais taip pat patraukti VSD direktorius Darius Jauniškis ir buvęs Seimo NSGK pirmininkas V. Bakas.

Šiuo metu Vilniaus apygardos teisme yra nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje koncernui „MG Baltic“ yra pateikti kaltinimai papirkimu ir prekyba poveikiu. Teisėsauga įtaria, kad šiais nusikaltimais kaltinamas buvęs koncerno viceprezidentas Raimondas Kurlianskis veikė siekdamas koncernui palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimo Seime. Teisiamieji kaltę neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Neziniukas

Kaip dezutes reikaliukai? Ar jau greit sodins kaltininkus?

gyventojai

kokio jie gali prasyti atligio jie juk didziausi lietuvos griovejai zmones paleido ubagais viska isju atimti ir dar pasodinti

eskobaro akimis

ziurint nera cia jokios valstybes, tik kvaili tarnautojai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS