Teismas pripažino prokurorą padarius pažeidimą, bet sušvelnino skirtą nuobaudą | kl.lt

TEISMAS PRIPAŽINO PROKURORĄ PADARIUS PAŽEIDIMĄ, BET SUŠVELNINO SKIRTĄ NUOBAUDĄ

  • 1

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs administracinę bylą pagal pareiškėjo J. R. skundą atsakovei Lietuvos Respublikos generalinei prokuratūrai, kuriuo pareiškėjas prašė panaikinti įsakymą dėl jam paskirtos tarnybinės nuobaudos ir tuo pripažinti nepadarius tarnybinio nusižengimo, priėmė sprendimą pareiškėjo skundą tenkinti iš dalies.

Išnagrinėjęs bylą teismas konstatavo, kad pareiškėjas tarnybinį nusižengimą, už kurį jam buvo skirta tarnybinė nuobauda, padarė, jo atsakomybę šalinančių aplinkybių nėra, kas lemia tarnybinės nuobaudos paskyrimą.

Teismas taip pat sutiko su Generalinės prokuratūros pozicija, kad dėl padaryto tarnybinio nusižengimo kilo neigiamos pasekmės bei tai, kad tarnybinį nusižengimą pareiškėjas padarė užimdamas vadovaujančias pareigas, todėl tokiu atveju taikytina griežtesnė atsakomybė nei pastaba, tačiau paskirtoji – perkėlimas į žemesnes pareigas, teismo vertinimu, yra neproporcinga padarytam pažeidimui.

Atsižvelgdamas į šiuos argumentus teismas pakeitė Lietuvos Respublikos Generalinio prokuroro 2020 m. kovo 5 d. įsakymo dalį dėl tarnybinės nuobaudos skyrimo pareiškėjui iš perkėlimo į žemesnes pareigas į papeikimą bei nurodė šią teismo sprendimo dalį vykdyti skubiai.

Sprendimas per trisdešimt kalendorinių dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, skundą paduodant per Vilniaus apygardos administracinį teismą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

aaa

nors tas gerai kad sazininga pareiguna neleido pazeminti preigose

SUSIJUSIOS NAUJIENOS