Teisme atmesti prokurorę paveikti bandžiusių vilniečių skundai | kl.lt

TEISME ATMESTI PROKURORĘ PAVEIKTI BANDŽIUSIŲ VILNIEČIŲ SKUNDAI

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas atmetė dviejų nuteistųjų, Leonido Erenburgo ir Jankelio Špico, bandžiusių paveikti buvusią Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorę Nijolę Bareikienę, buvusį Valstybės kontrolės auditorių Ričardą Zelenovą, kasacinius skundus.

Antradienį teismas paliko galioti Kauno apygardos teismo nuosprendį, kuriuo abu asmenys pripažinti kaltais dėl prekybos poveikiu, jiems skirtos po daugiau nei 18 tūkst. 750 eurų baudos, pranešė ikiteisminį tyrimą šioje byloje atlikusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Kiti trys nuteistieji – buvusi prokurorė, buvęs Valstybės kontrolės auditorius ir fizinis asmuo – kasacinių skundų nepateikė.

Per tyrimą nustatyta, kad 2012–2014 metais buvęs Valstybės kontrolės auditorius R. Zelenovas padarė 13, o buvusi Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė N. Bareikienė – 6 korupcinio pobūdžio nusikaltimus.

Minėti asmenys susitarė ir priėmė kyšius, žadėdami paveikti valstybės tarnautojus, kad šie neteisėtai veiktų vykdydami įgaliojimus. Kyšių reikalauta už poveikį ikiteisminius tyrimus organizavusiems ir juos kontroliavusiems Vilniaus apygardos ir apylinkės prokuratūros prokurorams, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo, Vilniaus apygardos ir Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjams.

Minėti pareigūnai apie daromas korupcinio pobūdžio veikas nieko nežinojo. Įvairiems asmenims buvo sudarytos sąlygos manyti, jog suinteresuoti asmenys gali už kyšius išvengti baudžiamosios atsakomybės.

Kauno apygardos teismas nuteistiesiems buvusiai prokurorei ir buvusiam Valstybės kontrolės auditoriui skyrė ketverių metų laisvės atėmimo bausmes, jų vykdymą atidedant trejiems metams bei įpareigojo bausmės vykdymo laikotarpiu neišvykti iš gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

N. Bareikienei skirta ir baudžiamojo poveikio priemonė – atimta teisė užsiimti teisininko veikla trejus metams. Iš jos nuspręsta išieškoti turto už 3,6 tūkst. eurų – tai atitinka kaip kyšį gautą sumą. Iš R. Zelenovo nuspręsta konfiskuoti 19,2 tūkst. eurų, atitinkančių paimtų kyšių sumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ar

dar iki siol nematet kad ju langai kreivi simbolizuojantys velnio karalyste tai simboliskai padaryta u. spec t. liuciperiouzsakymu ir kad zmones matydami juos drebetu is siaubo nes jie ir yra liuciperio buveine.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS