Teismo sprendimas: „Rimi“ apsaugininką pašovęs vyras paleidžiamas į laisvę | kl.lt

TEISMO SPRENDIMAS: „RIMI“ APSAUGININKĄ PAŠOVĘS VYRAS PALEIDŽIAMAS Į LAISVĘ

Į parduotuvės „Rimi“ apsaugininką Vilniuje šovęs vyras nebus laikomas suimtas – teismas ketvirtadienį atsisakė toliau tęsti suėmimą.

Įtariamajam teismas paskyrė intensyvią priežiūrą – apykoję, BNS pranešė prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Penktadienį įtariamasis turėtų būti paleistas į laisvę.

Vilniaus apylinkės teismo sprendimu, jam taip pat uždrausta eiti apsipirkti į „Rimi“ parduotuvę Karoliniškėse, kurioje ir įvyko šūviais pasibaigęs konfliktas. Jis taip pat negali prie jos artintis arčiau nei 100 metrų atstumu, bendrauti su nukentėjusiuoju, parduotuvės darbuotojais.

„Anksčiau suėmimas buvo pratęstas, jog įtariamasis gali trukdyti procesui. Atsižvelgiant į proceso stadiją, suėmimo taikymas toliau būtų neadekvati ir neproporcinga procesinė prievartos priemonė“, –  BNS sakė teismo atstovė Ieva Stumbrienė. 

Nutartis dar gali būti skundžiama.

Nusikaltimu įtariamas vyras / LNK stop kadras.

Kaip skelbta, konfliktas dėl apsauginės veido kaukės nedėvėjimo kilo spalio 19 dieną Karoliniškėse, L. Asanavičiūtės gatvėje esančioje parduotuvėje „Rimi“.

Vėliau per konfliktą lauke pirkėjas panaudojo teisėtai laikomą „Glock“ pistoletą ir apsaugos darbuotojui peršovė kojas.

1983 metais gimęs apsaugos darbuotojas buvo išgabentas į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę, 1979 metais gimęs įtariamasis buvo sulaikytas, ginklą paėmė policijos pareigūnai.

Vėliau įtariamasis teismo sprendimu buvo suimtas. Nelaisvėje jis praleido apie pusantro mėnesio.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

O apsauginiui už užpuolimą žmogaus viršijus savo įgaliojimus kada bylą iškels? Ar tesiama toliau sena tarybinė tradicija kas labiau nukentėjo tas ir teisus?

Dena va

Tokių atvejų tik daugės, o pilietis taisingai padarė.. apsauga žinos savo vietą

Nuomonė

Manau, bus išteisintas. Aš irgi turiu legalų ginklą ir jeigu koks kvailys pradėtų kabinėti gatvėje, pasielgčiau lygiai taip pat. O tas RIMI gaidelis gavo gerą pamoką. Tegul džiaugiasi, kad anas buvo pakankamai protingas ir ne į tarpuragį suvarė kulką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS