Teroro aktą Vilniuje rengusiam jaunuoliui teismas bausmę sušvelnino | kl.lt

TERORO AKTĄ VILNIUJE RENGUSIAM JAUNUOLIUI TEISMAS BAUSMĘ SUŠVELNINO

Penktadienį Vilniaus apygardos teismas skyrė dvejų metų ir ketverių mėnesių laisvės atėmimo bausmę teroro aktą sostinėje pasikėsinusiam surengti jaunuoliui.

Į bausmės laiką įskaičiuojamas ir laikotarpis nuo pernai spalio, kurį jis praleido suimtas, tad už grotų Gediminui Beržinskui teks praleisti dar bemaž pusantrų metų.

Bylą nagrinėjusi teisėja Jurgita Mačionytė paskelbė, kad G. Beržinskas buvo pripažintas kaltu dėl teroro akto rengimo, neteisėto disponavimo sprogmenimis ir šaunamuoju ginklu bei pasikėsinimo įvykdyti nusikaltimą.

Už šiuos nusikaltimus jam skirta pusketvirtų metų laisvės atėmimo bausmė, ją atliekant pataisos namuose. Kadangi byla išnagrinėta sutrumpinto proceso tvarka, ši bausmė sutrumpinta trečdaliu.

Anksčiau neteistas vaikinas teismo proceso metu pripažino savo kaltę, gailėjosi, davė parodymus bei padėjo atskleisti įvykio aplinkybes. Teisėja taip pat pažymėjo, kad byloje nebuvo nustatyta, jog savo veiksmais jis siekė žmonių aukų.

Prokurorai vaikinui siekė ketverių metų laisvės atėmimo bausmės, ją atliekant pataisos namuose. 

1999 metais gimęs G. Beržinskas pernai spalio 6 dieną prie J. Balčikonio gatvėje esančio pastato Vilniuje, kur įsikūrusi tarptautinė bendrovė „Western Union“, sienos paliko savadarbį sprogmenį.

Jaunuolis taip pat juodos spalvos dažais ant pastato sienos išpurškė užrašus „FK DIVISION“, „SIEGE“ ir svastikos ženklą.

G. Beržinskas buvo sulaikytas spalio 15 dieną per specialią operaciją, kurioje dalyvavo „Aro“ pareigūnai.

Jo namuose rasta bei iš neteisėtos apyvartos išimta jau paruošta sprogdinti didelės galios sprogstamoji medžiaga ir cheminės medžiagos, iš kurių galima pagaminti savadarbį didelės sprogstamosios galios mechanizmą.

Per kratas taip pat rastas tinkamas šaudyti savadarbis šaunamasis ginklas bei C kategorijos ginklo dalis, ultradešiniųjų pažiūrų ekstremistinė ir nacionalsocialistinė literatūra bei simbolika.

Teisėsaugos duomenimis, vaikinas save priskiria ultradešiniųjų pažiūrų ekstremistų „Feuerkrieg Division“ grupuotei.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Virus

Kai kurie komentatoriai kaip apsiruke,kaip jiems gaila jo ,koks vargsas, kol nenukentejo patys.Ginklai, sprogmenys,ko dar laukti.

Nuomonė

Vaikinas tai vargšas kad už savo klaidą kalejme, o kas tie žmonės kurie nukentėjo ar būtų nukentėję nuo jo išdaigų?

Jurgis

Vargšas vaikinas. Dabar už savo vieną debiliška klaidą pūdys kalėjime. Gaila vaiko.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS