Ugniagesiai paliko „Ecoservice“ teritoriją, gaisras visiškai užgesintas | kl.lt

UGNIAGESIAI PALIKO „ECOSERVICE“ TERITORIJĄ, GAISRAS VISIŠKAI UŽGESINTAS

Ugniagesiai antradienio vakarą paliko atliekų rūšiavimo įmonės „Ecoservice“ teritoriją prie Gariūnų Vilniuje, kur savaitgalį buvo kilęs didelis gaisras. Gelbėtojai gaisravietėje dirbo tris paras.

„17.15 val. darbai buvo baigti, išvyko dvi autocisternos“, – BNS trečiadienio rytą sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus specialistas Konradas Liekis.

Ugniagesių gelbėtojų pajėgos gaisravietėje budėjo tris paras.

Kaip skelbė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, gaisravietėje, atviroje aikštelėje ir 3 tūkst. kvadratinių metrų ploto lengvų konstrukcijų pastate degė plastiko, popieriaus ir kartono atliekos.

Pirminiais ugniagesių duomenimis, pastatas buvo visiškai užkrautas atliekomis, jos degė.

Taip pat ir atviroje aikštelėje liepsnojo dvi didžiulės atliekų krūvos. Viena jų – 40 metrų ilgio, 25 metrų pločio ir 7 metrų aukščio, o kita – 30 metrų ilgio, 20 metrų pločio ir 3 metrų aukščio.

Įvertinę situaciją, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus budėtojai išsiuntė Vilniaus miesto gyventojams trumpąjį perspėjimo pranešimą į mobiliuosius telefonus apie galimai padidėjusią oro taršą ir apribotą eismą Gariūnų gatve. Taršos dėl dūmų vilniečiai iš esmės nejuto, nes vėjas juos nešė tolyn nuo miesto.

Gaisravietėje dirbo 70 ugniagesių gelbėtojų, 11 gaisrinių automobilinių cisternų, du automobiliniai keltuvai, štabo automobilis, automobilis su gaisrinėmis žarnomis ir vandens transportavimo automobilis. Taip pat gaisravietėje darbavosi įmonės du autokrautuvai, kuriais buvo perkraunamas  supresuotas  plastikas. 

Gaisras lokalizuotas 21.19 val. Toliau buvo gesinami pavieniai židiniai.

Sekmadienį, 16.08 val., gaisras likviduotas. Toliau, iki antradienio vakaro, buvo vykdomi baigiamieji gaisro gesinimo darbai, perkasamos ir vandeniu perliejamos atliekos, stebima, kad degimas neatsinaujintų.

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) pirmadienį pradėjo neplaninį patikrinimą dėl gaisro atliekų rūšiavimo įmonėje „Ecoservice“.

Departamentas pranešė, kad per šį patikrinimą bus matuojami sudegusių atliekų kiekiai ir vėliau „bus vertinama aplinkai padaryta žala, kurią „Ecoservice“ turės atlyginti“.

„Ecoservice“ tvirtina, kad atliekų kiekių apskaita įmonėje vykdoma laikantis reikalavimų, o kilusio gaisro vietoje buvęs atliekų kiekis neviršijo leistino pagal turimą leidimą.

Dėl gaisro Vilniaus apskrities policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

„Ecoservice“ teigia, kad didelė dalis atliekų, buvusių gaisro zonoje, nenukentėjo, rūšiavimo įmonė rengia pasekmių šalinimo planą ir atsiprašo gyventojų už patirtus nepatogumus.

Įmonė teigia rengianti ir netrukus derins su institucijomis gaisro pasekmių šalinimo planą.

„Ecoservice“ kartoja, jog įmonėje vykdomi procesai ir veikla yra griežtai kontroliuojami, atliekų kiekių apskaita vykdoma griežtai laikantis reikalavimų, tam naudojama GPAIS sistema.

„Nors tikslus atliekų kiekis vis dar yra tikslinamas, jau galime įvardyti, kad gaisro paveiktoje zonoje, kurioje tvarkomos tik nepavojingos atliekos, preliminariais duomenimis galėjo būti apie 25 proc. leistino šioje zonoje laikyti atliekų kiekio. Norime akcentuoti, kad didelė dalis šioje zonoje buvusių atliekų bus perduotos tolimesniam sutvarkymui, nes gesinant gaisrą reikšmingai nenukentėjo“, – teigia įmonės vadovė.

„Ecoservice“ sako perplanavusi procesus ir tęsia savo veiklą bei vykdo įsipareigojimus klientams ir partneriams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS