Už Ukrainos vėliavos išniekinimą dviem vengrams siūloma skirti baudas | kl.lt

UŽ UKRAINOS VĖLIAVOS IŠNIEKINIMĄ DVIEM VENGRAMS SIŪLOMA SKIRTI BAUDAS

  • 19

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė kreipėsi į teismą, prašydama dėl užsienio valstybės vėliavos išniekinimo kaltais pripažinti du Vengrijos piliečius.

Bylos duomenimis, vėlų spalio 15-osios vakarą du nuo alkoholio apsvaigę Vengrijos piliečiai sostinės Didžiojoje gatvėje nuo vieno pastato fasado nuėmė Ukrainos vėliavą, kitų žmonių akivaizdoje ją įdėjo į šiukšlių dėžę ir apspjaudė.

Vyrai sulaikyti, kai apie jų veiksmus policiją informavo praeiviai.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad 26-erių ir 36-erių užsieniečiai į Lietuvą buvo atvykę stebėti Lietuvos ir Vengrijos futbolo rinktinių rungtynių.

Anot prokuratūros pranešimo, jie negalėjo paaiškinti, kodėl išniekino Ukrainos vėliavą.

Įvertinusi tyrimo metu gautus duomenis, tai, kad Vengrijos piliečiai pripažino savo kaltę ir nuoširdžiai gailėjosi, prokurorė kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą dėl proceso užbaigimo baudžiamuoju įsakymu.

Užsieniečius prašoma pripažinti kaltais dėl užsienio valstybės vėliavos išniekinimo ir jiems skirti galutines bausmes – baudas.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

elena

ia Lietuva o ne ukraina jie raso valstybine veliava o tai ka ukrainieciu veliava jau Lietuvos valstybine skaitosi jiems ji paprastas skuduras jie atvaziavo i Lietuva o ne i ukraina niekur taip nera tik pas mus visur kabo svetimos veliavos visas pasaulis juokiasi

Tfu

Kacapo išmatas porą savaičių palaikyt daboklėj, duonos vandens duot, pradingtų visas kacapiškumas.

Anonimas

Šaunuoliai vengrai juk jie atvažiavo į Lietuva ne į ukrajina
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS