Vėl atmestas R. Kurlianskio prašymas atlyginti žalą dėl komandiruotės | kl.lt

VĖL ATMESTAS R. KURLIANSKIO PRAŠYMAS ATLYGINTI ŽALĄ DĖL KOMANDIRUOTĖS

Teismas atmetė politinės korupcijos byloje teisiamo buvusio „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio prašymą priteisti iš prokurorų žalą dėl draudimo vykti į komandiruotę Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Vilniaus apygardos teismas antradienį atmetė R. Kurlianskio skundą ir paliko galioti prieš metus priimtą žemesnės instancijos teismo sprendimą, kad Generalinės prokuratūros atstovai į komandiruotę įtariamojo neišleido pagrįstai.

R. Kurlianskis siekė prisiteisti 1664 eurus.

Kaip skelbė BNS, R. Kurlianskis vykstant bylos tyrimui bandė išvykti į Jungtinius Arabų Emyratus ir ten bendrauti su koncerno prezidentu Dariumi Mockumi ir valdybos nariu Romanu Raulynaičiu 2017-ųjų spalio 13-15 dienomis.

Teisme jis anksčiau pasakojo, kad nuo 2000-ųjų „MG Baltic“ administracija organizuoja renginį, į kurį kviečiami bendrovių vadovai – nauji ir esami, renginiu siekiama suburti juos, skatinti bendravimą. 2017 metų spalį toks renginys vyko Dubajuje, jame turėjo dalyvauti apie 50 asmenų. Už kelionę į tokius renginius susimoka patys dalyviai.

Sprendimą neišleisti R. Kurlianskio į komandiruotę priėmė bylos tyrimą kontroliavęs Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Justas Laucius.

R. Kurlianskiui politinės korupcijos byloje pateikti kaltinimai dėl papirkimo ir prekybos poveikiu, bylą nagrinėja Vilniaus apygardos teismas.

Šis teismas pernai atmetė ir dar vieną R. Kurlianskio skundą prieš prokuratūrą bei J. Laucių dėl garbės ir orumo pažeidimo. Buvęs vienas „MG Baltic“ vadovų siekė, jog J. Laucius paneigtų apie jį išsakytus žodžius „ligotas“, „turtingas“, „užimantis reikšmingas pareigas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS