Vilniuje sulaikyta moteris, įtariama narkotikų platinimu: gresia laisvės atėmimas iki 15 metų | kl.lt

VILNIUJE SULAIKYTA MOTERIS, ĮTARIAMA NARKOTIKŲ PLATINIMU: GRESIA LAISVĖS ATĖMIMAS IKI 15 METŲ

  • 4

Vilniaus kriminalistai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių medžiagų platinimo, sulaikyta jas platinusi moteris, kuriai gresia laisvės atėmimo bausmė iki 15 metų.

Kaip penktadienį pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, vasario pradžioje buvo gauta duomenų apie neteisėtą narkotinių medžiagų apyvartą.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą, Vilniuje, Perkūnkiemyje, sulaikyta moteris, kuri, kaip įtariama, organizavo narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą. Tyrimo metu rasta apie 200 gramų, kaip įtariama, psichotropinės medžiagos – amfetamino.

Sulaikius moterį ir tęsiant ikiteisminį tyrimą, paaiškėjo, kad įvykdyti inkriminuojamą nusikalstamą veiką moteris ryžosi dėl, jos manymu, lengvo ir greito uždarbio. Žinodama, kad vykdo sunkų nusikaltimą, už kurį numatyta ilgalaikė laisvės atėmimo bausmė, pastaroji pasitelkė pašalinį asmenį, siekdama palengvinti nusikalstamos veikos darymą, taip tikėdamasi konspiruoti savo vykdomą nusikalstamą veiklą.

Tiriant panašaus pobūdžio nusikalstamas veikas, pareigūnai pastebi, kad pasitaiko tyrimų, kuomet anksčiau neteisti asmenys ir neturėję net planų įsitraukti į narkotinių medžiagų platinimą, paveikti pažįstamų asmenų ar net giminių, kurie turėdami pasitikėjimą, įtikindami, kad viskas bus gerai, įtraukia juos į nusikaltimus.

Pagal surinktus duomenis, sulaikytajai pareikštas įtarimas dėl narkotinių medžiagų platinimo, už tai gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų. Tačiau gavus psichotropinių medžiagų specialisto išvadą ir paaiškėjus, kad jų kiekis yra labai didelis, moteriai grėstų laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

skiep

paleis teismo salej ir atsiprasys,jei teismas bus Kaune.

Koglis

O kada Velijampolej prades sloty narkociku ?

O uz ka!?

Ar ka priverte vartoti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS