VMI: Vilniaus oro uoste dirbę taksistai galėjo nuslėpti apie 200 tūkst. litų pajamų | kl.lt

VMI: VILNIAUS ORO UOSTE DIRBĘ TAKSISTAI GALĖJO NUSLĖPTI APIE 200 TŪKST. LITŲ PAJAMŲ

  • 2

Vilniaus oro uoste dirbančius taksi vairuotojus patikrinusi Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) nustatė, kad jie galėjo neapskaityti apie 200 tūkst. litų.

Kaip ketvirtadienį pranešė VMI, mokesčių specialistai taksi veikla oro uosto teritorijoje pradėjo intensyviai domėtis šių metų pavasarį. Bedradarbiaujant su oro uostu buvo nustatyti kiekvieno taksi vairuotojo išvykimai. Taip pat gauta informacija apie taksi paslaugų tiekėjams išrašytas PVM sąskaitas - faktūras, taksi automobilių stovėjimo oro uosto įrengtoje taksi linijoje sutartis.

Tyrimo metu taip pat įvertinti VMI iš taksi keleivių gauti nusiskundimai dėl vairuotojų daromų pažeidimų, dažniausiai dėl nežinia kokiu būdu nustatyto mokesčio už kelionę ir neišduodamo dokumento, patvirtinančio atlygio sumokėjimą.

Vilniaus AVMI patikrino 46 asmenis vykdančius taksi veiklą. Remiantis pateikta informacija bei atlikus analizę VMI nustatė, kad ne visi išvažiavimai užfiksuojami taksometro kasos operacijų žurnale, ne visiems keleiviams išduodami kvitai, taksistai, naudojantys taksometrus su spausdintuvais, nespausdina dienos pamainos ir mėnesio suvestinių ataskaitų, nepildo taksometro kasos operacijų žurnalų.

Vairuotojai teikė įvairius inspektorių neįtikinusius paaiškinimus, kodėl išvažiavimai iš oro uosto teritorijos nėra atvaizduoti taksometro kasos operacijų žurnale: dažnas jų teisinosi, jog pasitikdavo iš užsienio atvykusius draugus. Dalis vairuotojų, nesivargindami sukurti išradingesnių paaiškinimų, tiesiog pripažino, kad neturėdavo noro pildyti privalomų dokumentų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jule

tokioj vietoj tokie lupikai....geda nuo uzsienieciu

jhkk

tai jie vien is uosto iki stoties lupa50-70lt ir lai neapsimeta kad niekas to nezino

SUSIJUSIOS NAUJIENOS