J. Jurkutė-Širvaitė: kiekvienas turi rūpintis ne tik savo išore, bet ir turtinti vidų | kl.lt

J. JURKUTĖ-ŠIRVAITĖ: KIEKVIENAS TURI RŪPINTIS NE TIK SAVO IŠORE, BET IR TURTINTI VIDŲ

  • 7

Jau šį mėnesį Jurgitą Jurkutę-Širvaitę ir vėl galėsime išvysti televizijos ekranuose: žiūrovų mylima aktorė, televizijos laidų vedėja ves muzikinį projektą „Du balsai – viena širdis“. Besiruošdama jau antrajam šio televizijos projekto sezonui, Jurgita vasaros pabaigoje tapo prancūzų kosmetikos iš Provanso „L‘Occitane“ ambasadore mūsų šalyje.

Kiekvienos naujos veiklos ar projekto J. Jurkutė-Širvaitė imasi su didžiule atsakomybe ir žingeidumu. „Mane, kaip scenos žmogų, visada intriguoja istorijos. Sakyčiau, jos slypi kone už kiekvieno produkto. Mane žavi tai, kad itin daug dėmesio yra skiriama natūraliems  produktų ingredientams. Kompanija darniai ir sumaniai apjungia natūralumą su modernumu“, – sako šios prancūzų kosmetikos ambasadorė Lietuvoje.

Kaip sako „L‘Occitane“ atstovės Lietuvoje, įmonės „C&D Style” produktų vadovė Kristina Birgelė, buvo gana ilgai ieškota šios prancūzų kosmetikos kompanijos grožio ambasadorės mūsų šalyje. Įmonės vertybės – tai autentiškumas, natūralumas, pagarba gamtai ir žmogui. Ieškojome tokios asmenybės, kurios vertybės sutaptų su mūsiškėmis, kuri spindėtų ne tik išoriniu, bet ir vidiniu grožiu. Jurgita šiuos lūkesčius tikrai viršija. Kadangi mes ypatingai vertiname tikras istorijas, kuriant Jurgitos grožio dėžutę norėjome sukurti dar vieną nuoširdžią istoriją. Šį kartą – apie Jurgitos pažintį su Provansu“, – teigė K. Birgelė.

– Jurgita, kokiais kriterijais vadovaudamasi rinkotės šias grožio priemones?

Aš manau, jog kiekvienas save mylintis žmogus turi rūpintis ne tik savo išore, bet ir turtinti vidų, rinktis sveikesnį, jam tinkantį maistą.

– Pasirinktas produktas man turi tikti ir patikti. Priemones, kurias atsirinkau savo vardo grožio dėžutei, būtent ir naudoju kasdienybėje ir tuo mėgaujuosi. Pasirinkau migdolų dušo aliejų, kuris nesausina odos ir nuostabiai kvepia, levandų rankų kremą, kuris man ne tik primena Prancūziją, bet pasižymi ir atplaiduojamuoju poveikiu. Taip pat šlamučių veido ir makiažo prausiklį, grynąjį taukmedžių sviestą bei visiškai naują priemonę – šlamučių veido serumą, kuris per naktį atgaivina veido odą. Ypatingai sužavėjo istorijos, kurias, tartum, pasakoja kiekvienas iš produktų. Pavyzdžiui, taukmedžių sviestas, naudojamas produktuose, atkeliauja net iš Burkina Faso, valstybės Vakarų Afrikoje  – ten vietinės moterys gamina jį rankomis ir jau nuo neatmenamų laikų naudoja šį produktą norėdamos pamaitinti ir apsaugoti odą bei plaukus. Fantastiškai kvepiantys migdolai ir levandos auginami Provanse ir superkami iš vietinių ūkių, o odą jauninančiuose produktuose naudojamas eterinis aliejus išgaunamas iš Korsikoje augančių šlamučių, kurie nevysta net ir nuskinti.

– Įdomu, be kokių kosmetikos produktų neišsiverčiate keliaudama? Galbūt šie pasirinkti produktai taip pat bus nepakeičiami kelionėse?

– Šiais laikais kur nors vykstant tikrai nebaisu kažko pamiršti nepasiimti. Tačiau aš mėgstu kelionėse turėti savo naudojamus veido odos priežiūros produktus. Tad nuo šiol su manimi tikrai keliaus šlamučių prausiamasis aliejus ir naktinis serumas.  

– Atskleiskite savo jaunystės ir grožio paslaptį?

– Ačiū už komplimentą! Ir, visgi, šis klausimas man niekada nepatiko. Banalus, keistas, ir vargu ar tikrai rastume čia paslaptį (šypsosi). Mes kiekvienas turime savo genetiką ir kasdienybę, kurioje galime ją pažinę tinkamai puoselėti. Stiprinti ir gražinti tai, ką reikėtų ir kas gali padėti jaustis iš esmės geriau. Mano supratimu, veido ir kūno grožis, jaunystė yra labai laikina... O štai išmintis ir energija yra tai, kas svarbu ilgalaikėje perspektyvoje. Aš manau, jog kiekvienas save mylintis žmogus turi rūpintis ne tik savo išore, bet ir turtinti vidų, rinktis sveikesnį, jam tinkantį maistą, užsiimti mėgiama fizine veikla, apsupti save mielais, teisingais, įkvepiančiais žmonėmis ir rasti tai, kas galėtų suteikti laimės ir pozityvumo pojūtį kasdienėse mažose akimirkose. 

– Kiek laiko paprastai rytais praleidžiate priešais veidrodį?

– Jeigu tai kasdienis rytas – jis labai greitas, deja, beveik be veidrodžio (juokiasi). Motinystė stipriai apkarpo minutes praleidžiamas prie jo. Kai stinga laiko, lūpas pamaitinu natūraliu taukmedžių sviestu, rankas pasitepu levandų rankų kremu, įkvepiu atpalaiduojančio levandų aromato ir esu pasiruošusi dienai.

– Galbūt po vasaros kaitros rudeniop darotės kokias nors specialias procedūras, kad atgaivinti, sudrėkinti odą?

– Aš laikausi nerašytos taisyklės: kartą per mėnesį jau daugelį metų lankausi pas kosmetologę. Veido odos priežiūra man svarbi nepriklausomai nuo metų laiko. Be abejo svarbu nepamiršti kasdien švariai nuvalyti veido odos. Prieš naktį naudoju šlamučių serumą, kuris visą darbą nudirba už mane.

– Koks yra mėgstamiausias Jūsų grožio ritualas?

– Vienareikšmiškai: japoniškas Kobido veido masažas.

– Kokį komplimentą, susijusį su Jūsų grožiu, iki šiolei mielai prisimenate?

– Man smagu išgirsti iš žmonių, kai sako: „ji tiesiog švyti”.

GALERIJA

  • J. Jurkutė-Širvaitė: kiekvienas turi rūpintis ne tik savo išore, bet ir turtinti vidų
J. Misevič nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Penisininkas

Netyčia praturtinau savo vidų - prarijau vestuvinį žiedą......

Va ir

išlindo yla iš tarbelės. Kai tik koks nors žmogus užsimena apie padorumą, dvasingumą, vidinį žmogaus dvasios turtinimą, tuojau atsiranda dvasios ubagėlių chorelis, kuris tarsi nori sutrypti šitaip kalbantį. Vargšeliai, nesistenkite, jūsų pastangos bevaisės.

Nu nu

,,pažiūrėsim kai dugmą dėsim"..Ar toks pat gražus tavo vidus kap kad išorė.Spaudoje balabaninti kiekvienas greitas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS