L. Kasčiūnas dalyvavo nuotoliniame Ramšteino susitikime | kl.lt

L. KASČIŪNAS DALYVAVO NUOTOLINIAME RAMŠTEINO SUSITIKIME

  • 0

Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas penktadienį dalyvavo nuotoliniame Ramšteino formato Ukrainos rėmėjų kontaktinės grupės susitikime.

Jame ministras pristatė šią savaitę Vilniuje vykusio trečiojo Išminavimo koalicijos šalių susitikimo metu aptartus tikslus, tokius kaip kuo griečiau parengti ir aprūpinti Ukrainos gynybos ministerijos ir kariuomenės išminavimo vienetus, kurie galėtų nedelsiant pradėti išminavimo darbus pagal savo kompetenciją.

„Išminavimo koalicijos veikloje šiuo metu dalyvauja 22 šalys, dar kelios ketina prisijungti. Trečiojo susitikimo metu susitarta dėl paramos prioritetų bei tolimesnių paramos Ukrainai žingsnių, organizuojant mokymus, tiekiant įrangą. Tokia parama Ukrainai itin reikalinga, tai svarbi mūsų įsipareigojimo palaikyti Ukrainą Rusijos agresijos akivaizdoje išraiška“, – pranešime teigė L. Kasčiūnas.

Anot Krašto apsaugos ministerijos (KAM), šiais metais ketinama parengti apie 2 800 Ukrainos karių vykdyti kovinio išminavimo užduotis. Dar 550 karių bus rengiami humanitariniam išminavimui.

Taip pat jau rengiami ir kitų metų mokymų bei įrangos tiekimo Ukrainai planai. Išminavimo koalicijos narės sutarė, kad vienas iš svarbiausių dalykų – išminavimo įrangos perdavimas arba lėšų skyrimas Išminavimo koalicijos fondui, už kurias būtų skubiai perkama ir į Ukrainą pristatoma reikalinga įranga.

Lietuva šią savaitę į Ukrainą pristatė dar M113 šarvuočių bei skyrė papildomą 1,7 mln. eurų į Išminavimo koalicijos fondą. Bendra Lietuvos į fondą skirta suma siekia beveik 17 mln. eurų.

Tai – dvidešimt pirmas Ramšteino susitikimas, kuriame aptarta sąjungininkų Pajėgumų koalicijų parama Ukrainai bei Lietuvos ir Islandijos vadovaujamos Išminavimo koalicijos veikla.

Gairės: krašto apsaugos ministras, Laurynas Kasčiūnas, Ramšteino susitikimas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS