Amerikietiškas citrininis pyragas | kl.lt

AMERIKIETIŠKAS CITRININIS PYRAGAS

Sukate galvą, kokiu ypatingu desertu pavaišinti svečius? Gaivus citrininis pyragas puikus pasirinkimas.

Reikės:

Tešlai:

250 g miltų,

130 g šalto sviesto,

1,5 valgomojo šaukšto cukraus,

½ arbatinio šaukštelio druskos,

3 valgomųjų šaukštų šalto vandens,

Įdarui:

3 valgomųjų šaukštų krakmolo,

200 g cukraus,

1,5 puodelio vandens,

5 kiaušinių trynių,

1/2 puodelio citrinų sulčių,

3 citrinų,

50 g sviesto,

1 žiupsnelio druskos.

Morengui:

5 kiaušinių baltymų,

5 valgomųjų šaukštų cukraus.

Gaminimas:

Inde sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą su miltais trinkite tarp delnų, kol gausite trupinius. Po vieną šaukštą pilkite vandenį ir maišykite tol, kol trupiniai pradės lipti. Tešlą iškočiokite pamiltuotu kočėlu ir įtieskite į sviestu pateptą formą, būtinai suformuokite aukštus kraštus. Kepkite orkaitėje 20-25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

Į puodą pilkite cukrų, krakmolą, vandenį, druską ir kaitinkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami. Tuomet supilkite citrinų sultis, nutarkuotą žievelę, išmaišykite. Kelis šaukštus karštos masės pilkite į šiek tiek paplaktus kiaušinių trynius, kad juos sušildytumėte. Tuomet kiaušinių masę pilkite į puodą, sudėkite sviestą ir vėl kaitinkite ant vidutinės ugnies. Įdaras turi pasidaryti tirštas.

Baltymus su žiupsneliu druskos plakite elektriniu plaktuvu, kol pradės putoti. Tuomet plakdami po vieną šaukštą berkite cukrų. Plakite iki kol baltymai taps žvilgantys.

Ant iškepto pagrindo pilkite citrininį įdarą, ant jo kraukite išplaktus baltymus, tolygiai paskirstykite per visą pyrago plotą. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepkite pyragą dar 10-15 minučių, arba kol morengo viršus taps gražios auksinės spalvos.

Pyragą geriausia gaminti iš vakaro, kad pastovėtų ir pjaustomas nebėgtų. Skanaus!

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS