Barščiai su grybais | kl.lt

BARŠČIAI SU GRYBAIS

  • 1

Ingredientai

200 g. šviežių arba 30 g. džiovintų baravykų
1 šaukštas sviesto
1 svogūnas
truputis saliero ar petražolės
2 nedideli burokėliai (400 g.)
4 bulvės, druskos
1 – 2 litrai sultinio
1 šaukštelis miltų
1 – 2 šaukštai grietinės
2 – 3 šaukštai žalumynų
(1 šaukštas pomidorų tyrės, acto).

Gaminimas

Paruoštus grybus ir susmulkintas prieskonines daržoves ištroškinti svieste. Jei dedama pomidorų tyrės – ji troškinama kartu. Virtus burokėlius sutarkuoti arba supjaustyti šiaudeliais. Pailgais gabalėliais supjaustytas bulves išvirti sultinyje, sudėti kitus produktus (miltus sumaišyti su trupučiu šalto skysčio) ir viską virti dar 10 minučių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

wika

Isverdu mesos sultini is kiaulienos arba jautienos sonkauliuku,idedu morkyte,saliero gabaliuka ir svoguna,kad buljonas butu kvapesnis (po to saliera ir svoguna isimu),supilu stiklaineli savo konservuotu burokeliu,idedu nuplautus ir susmulkintus dziovintus baravykus,paverdu 5-10 min. ir sriubyte gatava. Labai paprasta,kada burokeliai is anksto paruosti. Ir labai skanu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS