Maistingos tuno salotos | kl.lt

MAISTINGOS TUNO SALOTOS

  • 0

Tunas vienas iš labiausiai paplitusių salotų ingredientų ir mūsų virtuvėje. Gaminame maistingas tuno salotas su moliūgo sėklomis.

Sudėtinės dalys:

Agurkai, 1 vnt.

Salieras, 30 g

Morkos, 1 vnt.

Tunas, 150 g

Moliūgo sėklos, pagal skonį

Alyvuogių aliejus, pagal skonį

Bazilikas, pagal skonį

Mėtų lapeliai, pagal skonį

Romėnų salotos, 70 g

Citrina, 1/2 vnt.

Gaminimas:

Šiandieną gaminame maistingus, tačiau ne per daug kaloringus (porcijoje apie 300 kcal) pusryčius – tuno salotas.

Pirmiausia nuplauname daržoves. 3-4 Romėnų salotos (arba tiesiog lietuviškas sėjamąsias salotas) lapus nusausiname nuo perteklinio vandens ir stambiai supjaustome. Įtarkuojame morką, sudedame plačiomis plonomis juostelėmis (pjaustoma plačiu skutuku) smulkintą agurką, dalį griežinėliais pjaustyto saliero stiebo. Įmaišome keletą šviežių mėtų ir baziliko lapelių bei gabalėliais skaidytą tuną.

Tuno salotas apšlakstome alyvuogių aliejumi ir pusės citrinos sultimis, išmaišome. Pagardiname moliūgo sėklomis (arba saulėgrąžų sėklomis). Maistingos tuno salotos paruoštos!

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS