Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras | kl.lt

PATIEKALAI ĮSIMYLĖJUSIEMS: PINIGINEI DRAUGIŠKAS ROMANTIŠKAS VAKARAS

  • 1

Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant nekasdieniškus patiekalus.

Maisto tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė įsitikinusi, kad Valentino diena yra puiki proga drauge nuveikti ką nors šventiško – pasigaminti vakarienę namuose, pažiūrėti romantišką filmą ar tiesiog nusiųsti meilės laiškus artimiesiems.

„Mūsų šeima tikrai mėgsta Valentino dieną – tai dar viena jauki ir smagi šventė mūsų namuose. Kartais mėgstame dviese su vyru iškeliauti paminėti ją į miestą, bet dažniausiai Valentino dienos proga drauge su vyru ir dukra surengiame namuose šventinę vakarienę, kurioje karaliauja nebrangūs, bet kartu šventiški ir nekasdieniški patiekalai. Kadangi mūsų aštuonmetė ne visada mielai valgo gurmaniškus patiekalus, renkamės tokius, kurie tiktų visos šeimos skoniams“, – pasakoja B. Garuckė ir dalijasi Meilės dienos užkandžio, pagrindinio patiekalo ir deserto receptais.


Traškios brusketos su kumpiu

80 g vytinto kiaulienos kumpio,

šlakelis alyvuogių aliejaus,

1 ilgas batonas,

keli pomidorai,

kelios skiltelės česnakų,

žiupsnis druskos, juodųjų pipirų,

ryšelis šviežių bazilikų.

Batoną supjaustykite vidutinio storio riekutėmis, apšlakstykite jas alyvuogių aliejumi ir apkepkite orkaitėje 200 °C temperatūroje. Pomidorus perpjaukite perpus ir sutarkuokite minkštimą, kad būtų vientisa masė. Pagardinkite druska. Apkeptas riekutes lengvai patrinkite česnakais, tepkite paruoštą pomidorų tyrę ir dėkite kumpio griežinėlius. Brusketas pagardinkite juodaisiais pipirais ir druska, šlakeliu alyvuogių aliejaus ir šviežiais bazilikais.


Vištiena su kumpiu

400 g vištienos filė,

100 g vytinto kumpio,

kelios nedidelės šviežios bulvės,

150 g vyšninių pomidoriukų,

žiupsnis prieskoninės druskos,

šiek tiek alyvuogių aliejaus,

kelios šakelės šviežių rozmarinų.

Bulves nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Dėkite į kepimo indą, pagardinkite prieskonine druska ir alyvuogių aliejumi. Berkite pomidorus, paskaninkite smulkintais rozmarinais. Vištienos filė gabalėlius apvyniokite vytintu kumpiu ir dėkite į kepimo indą. Viską dar lengvai apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite orkaitėje 200 °C temperatūroje apie 30–35 min.


Jogurtinės spurgytės

1 ½ puodelio miltų,

1 ½ šaukštelio kepimo miltelių,

200 g graikiško jogurto,

2 kiaušiniai,

4 šaukšteliai cukraus,

3 šaukšteliai miltelinio cukraus,

1 šaukštelis smulkiai tarkuotos apelsinų žievelės,

aliejus kepti.

Dubenyje sumaišykite birius produktus – miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius kartu su jogurtu ir tarkuotomis apelsinų žievelėmis. Supilkite viską į birių produktų dubenį.

Išmaišykite tešlą – iš pradžių maišykite šaukštu, vėliau lengvai išminkykite. Tešla turėtų nelipti prie pirštų – jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų. Puode įkaitinkite aliejų. Tarp delnų formuokite norimo dydžio spurgas ir jas apkepkite gerai įkaitintame aliejuje. Iškepusias spurgas dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Spurgytes pagardinkite milteliniu cukrumi. Šalia galite patiekti apelsininio jogurto padažo – tiesiog pagardinkite jogurtą šlakeliu apelsinų sulčių ir tarkuotomis apelsinų žievelėmis.

GALERIJA

  • Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras
  • Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras
  • Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Darius Napier

Sveiki, Facebook ir Google stipriai atsinaujino algoritmą. Ar Jums reikia sutvarkyti? Dabar tik 79eur, nebe 129eur (+ dovana: reklamos mini strategija). Atrasykite el.pastu: ready@grow10x.agency _____ Darius Grow10X agentūra!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS