Europos paveldo dienomis – dėmesys Klaipėdos krašto tradicijoms | kl.lt

EUROPOS PAVELDO DIENOMIS – DĖMESYS KLAIPĖDOS KRAŠTO TRADICIJOMS

  • 0

Rugsėjo 8–17 d. Lietuvoje vyks Europos paveldo dienos. Renginiu norima supažindinti visuomenę su turtingu Lietuvos kultūros paveldu. Šių metų tema – „Gyvasis paveldas: meistriškumo laboratorija“ – atkreipia dėmesį į paveldo kūrėjus ir meistriškumo laboratoriją, veikiančią kultūros paveldo objektų kūrimo ir išsaugojimo procese.

Rugsėjo 15 d. 17 val. Klaipėdos etnokultūros centras buria Klaipėdos miesto gidus į paskaitą „Delmonas – Klaipėdos krašto ženklas“. Paskaitą skaitys dr. Elena Matulionienė – Klaipėdos etnokultūros centro liaudies dailės studijos koordinatorė, tautinio kostiumo ekspertė. Renginio dieną miestiečiams ir miesto svečiams bus atviros Delmonų ir Audimo galerijos, kuriose lankytojai galės susipažinti su unikaliomis ekspozicijomis, pabendrauti su amatininkėmis, kurios saugo šio krašto amatystės tradicijas.

Rugsėjo 15 d. 18 val. Klaipėdos senamiestyje atgis tautinių šokių tradicija. Klaipėdos etnokultūros centras kviečia visus įsitraukti į projektą „Visa Lietuva šoka“. Šis renginys ne tik atgaivins tradicinio šokio melodijas, bet ir kiekvienam dalyviui dovanos šypsenas, puikiai praleistą laiką ir vienybės jausmą. „Kviečiame šeimas, draugus ir bendraminčius prisijungti prie šio nepaprasto renginio, kurio tikslas vienyti mus šokiu, dainomis ir linksma nuotaika, skleidžiant mūsų kultūrinį paveldą. Būkite dalimi šios išskirtinės kultūrinės patirties!“ – ragino renginio organizatoriai.

Abu renginiai vyks Klaipėdos etnokultūros centre (Daržų g. 10). Įėjimas – laisvas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS