„Kabinete“ – durys į Šilainius | kl.lt

"KABINETE" – DURYS Į ŠILAINIUS

  • 0

Po vasaros pertraukos aktyviai veiklai sugrįžtanti "Kabineto" komanda kviečia į naują parodą – užsienyje studijavusios kaunietės Evelinos Šimkutės skulptūrų projektą "Objektai".

E.Šimkutės kūryba telpa daugelyje diskursų – kultūriniame, urbanistiniame, arhitektūriniame, istoriniame ir kituose. Autorė atlieka neatpažįstamai pakitusio gimtojo Šilainių mikrorajono tyrimą, persunktą asmeninių ir platesnių istorinio laikmečio patirčių.

Apleistos, gamtos veik pasiglemžtos vaikų žaidimų aikštelės per skulptūrą iš dalies grąžinamos į pirminę fizinę formą. Taip – stabdant nykimą ir čia pat jį pabrėžiant – mezgasi naujas santykis su pažįstama aplinka. Uždaroje projektų erdvėje galima pamatyti rankomis atliktų viešų objektų kopijas iš nerūdijančio plieno, betono. Ir šie, ir originalai dažnai nebeatlieka tiesioginės funkcijos, bet žymi kaitą – tikrovės, atsiminimų, vietos.

Vizualaus meno ir kuratorystės lauke besireiškianti E.Šimkutės kūryba remiasi vietos ir laiko tyrimais. Paroda "Kabinete" – pirmoji šiuo metu tarp Londono ir Kauno kuriančios menininkės personalinė paroda Lietuvoje. Menininkė taip pat įgyvendina decentralizacijos praktika paremtus socialinius-kultūrinius projektus, skirtus gimtiesiems Šilainiams, – "Šilainiai Photo" (silainiaiphoto.com) ir "Šilainiai Project" (silainiaiproject.com). Į pastarojo baigamąją parodą "Kabinetas" pakvies spalio pabaigoje.


Kas? E.Šimkutės parodos iš skulptūrų ciklo "Objektai" atidarymas.

Kur? Parodų erdvėje "Kabinetas" (A.Mapu g. 20).

Kada? Rugpjūčio 22 d. 19 val. Diskusija su autore – rugpjūčio 30 d. Paroda veiks iki rugpjūčio 31 d.

GALERIJA

  • „Kabinete“ – durys į Šilainius
evelinasimkute.com nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS