Kviečia pasimatyti su D. Kazragyte | kl.lt

KVIEČIA PASIMATYTI SU D. KAZRAGYTE

  • 0

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka kviečia kauniečius į susitikimą su aktore, rašytoja Doloresa Kazragyte.

Spalio 19 d. 17.30 val. ji bibliotekoje, Laisvės al. 57, pristatys naujausią, jau devintąją, savo knygą „Švytintis rūkas“.

Į šią D. Kazragytės autobiografinės eseistikos knygą, pasirodžiusią šių metų rugsėjo pabaigoje, sudėti tekstai, rašyti 2014–2017 metais. Šį laikotarpį ženklino žiūrovų ilgai lauktas grįžimas į sceną – Nacionaliniame dramos teatre D. Kazragytė sukūrė Hedvigos vaidmenį lenkų režisieriaus Krystiano Lupos spektaklyje pagal Thomo Bernhardo pjesę „Didvyrių aikštė“. Tad knygoje daug vietos skirta repeticijoms, anot aktorės, „juokingiems, kurioziškiems ir rimtiems išbandymams“, taip pat gastrolėms Lenkijoje, Kinijoje, Prancūzijoje.

„Švytintis rūkas“, kaip ir kitos mano knygos, – tai sutiktų „mažų“ žmonių gyvenimai, provincijos miestelių bendruomenių susitikimai bibliotekose, seniūnijose, parapijose. Visa tai knygoje aprašiau kaip savo meilę tiems žmonėms ir jų istorijoms“, – apie šią knygą sako aktorė.

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka kviečia kauniečius nepraleisti progos susitikti ir gyvai pabendrauti su žinoma ir mylima aktore, rašytoja D. Kazragyte, išgirsti jos pasakojimus apie naujausią knygą ir istorijas iš teatro gyvenimo užkulisių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS