,,Šokantis senamiestis“ – ritmingos vasaros palydėtuvės | kl.lt

,,ŠOKANTIS SENAMIESTIS“ – RITMINGOS VASAROS PALYDĖTUVĖS

  • 0

Kauno miesto naujųjų tradicijų kūrėjai kviečia vasarą palydėti šokio ritmu. Profesionalūs šokių kolektyvai, balsingoji Evelina Sašenko – juos bus galima išvysti ir išgirsti šeštadienį vyksiančiame festivalyje "Šokantis senamiestis".

Svečiuose – mados kūrėjai

Rytą miestiečius pakvies mados mugė "KODAS|477". Jos organizatorės Astos Bučienės teigimu, čia dominuos Lietuvoje sukurtos ir pagamintos prekės. "Kviečiame vertinti ir gėrėtis lietuvių kūrybiškumu. Madą kuria ne kas kitas, bet žmonės – tai kintantis reiškinys, kuris parodo šio laikmečio tendencijas, technologijų galimybes, gyvenimo būdą, stilių, spalvų derinius", – akcentavo renginio organizatorė.

Organizatoriai žadėjo ir galimybę derėtis dėl patikusios prekės mugės metu – nuo 21 iki 22 val. bus skelbiama nuolaidų valanda, per kurią pirkėjams bus suteikiama nuolaidų.

Pamatyti ir šokti patiems

Renginio vakarinėje programoje didžiojoje scenoje vyks įspūdinga šokių programa, kurią vainikuos šiam renginiui sukurtas jungtinis Kauno sportinių šokių klubų šou.

"Šokiai pristatys pasaulio šalis, o pasaulio šalys – šokius", – taip programą pristato vedėjai Edvinas Vadoklis ir Jurgita Česnavičiūtė. Nuo 18 val. kauniečiai išvys renginio globėjų Jūratės ir Česlovo Norvaišų vadovaujamą Kauno kultūros centro "Tautos namai" sportinių šokių klubą "Sūkurys" bei Gedimino Grigonio ir Eglės Straleckaitės pasirodymą.

Susirinkusiuosius džiugins Valerijus Osadčenka ir Kauno valstybinio muzikinio teatro šou programa, Vytauto Viluckio standartinių šokių Europos Pro/Am čempiono ir jo partnerės Erikos Vitkūnaitės pasirodymas. Renginį nuspalvins vienintelės argentinietiškos tango mokyklos "Tango Salon" profesionalių tango šokėjų bei mokytojų Brigitos Urbietytės ir Carloso Rodriguezo šou.

Renginio lankytojus pajudėti kvies "Dance Innovation Team", Lotynų Amerikos šokių pasaulio jaunių čempionai Dmitry Buninas ir Polina Mamykina, vadovaujami Ritos Puplevičienės. Įspūdingą programą ruošia šokių klubo "Santaka" Lietuvos Lotynų Amerikos šokių čempionai Matas Lukašovas ir Rugilė Monginaitė, vadovaujami gerai žinomų profesionalų Imanto ir Andriaus Brikmanių. Sportinių šokių klubo "Kaspinas" parodomąją programą ruošia vadovai Daiva Dackevičienė ir Giedrius Januškevičius.

Sportinių šokių klubas "Tvistas", vadovaujamas Violetos ir Rolando Burneikių, pristatys Karolio Burneikio ir Izabelės Šekaitės, 10 šokių pasaulio jaunių vicečempionų, originalią programą. Žiūrovus stebins išskirtiniai "In*beat" šokiai, Dovilės rytietiškų šokių studijos įkūrėjos Dovilės Mikučionienės pasirodymas, tautinių šokių pristatymas, įspūdinga menančia apranga pasidabinusių šokėjų viduramžių šokiai.

Susirinkusiesiems nuotaikingas šokių pamokas ves Šokių akademijos vadovai Jurgita Česnavičiūtė, Donata Kubilienė, Gintarė Malinauskaitė, Eglė Valentaitė.

Renginyje dalyvausianti E.Sašenko atliks prancūziškus ir atliekamų šokių kūrinius. Renginio metu gros Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras "Ąžuolynas". Renginio svečiai "Original Copy" scenoje kurs jaunatvišką nuotaiką ir šokius kitaip. Renginį vainikuos "Šokančiam senamiesčiui" sukurtas jungtinis Kauno sportinių šokių klubų šou.

Žengti pirmąjį žingsnį

Šio renginio metu pirmą kartą įvairių šokių stilių klubai bus kviečiami burtis į Šokių biržą, kurioje turės galimybę pristatyti savo veiklas ir suburti šokėjų grupes naujam sezonui.

Renginio organizatorė, Metų kaunietės titulą pelniusi Aistė Grybauskienė kvietė kauniečius ateiti į "Šokantį senamiestį" ir įdarbinti savo kūnus šokio ritmu: Šokių birža bus vieta, kur susitiks norintieji šokti ir galintieji šokio meno išmokyti. Jos teigimu, tai abipusiškai naudinga galimybė klubams ir šokėjams: vieno renginio metu klubai turės galimybę sukomplektuoti naujų šokėjų grupes, o norintieji šokti turės galimybę su išskirtinėmis nuolaidomis pirmieji užsiregistruoti į kito sezono pamokas.

"Tai ne konkurentų susitikimas, o drąsiausių klubų prisistatymas miesto šokių šventėje, savo šokio unikalumo ir išskirtinumo pristatymo galimybė, nes kiekvienas šokių klubas yra unikalus, nėra dviejų vienodų klubų, kaip nėra vienodų trenerių, būtent tai atskleisti ir bus galima Šokių biržoje", – pasakojo renginio organizatorė.

Unikalūs Mugės vargonai

Pirmą kartą "Šokančio senamiesčio" renginio metu Kauno miesto Rotušės aikštėje bus galima išgirsti istorinius Mugės vargonus. Vargonai įsigyti Anglijoje ir į Lietuvą atgabenti šiais metais – tai vieninteliai mugės vargonai visose Baltijos šalyse.

Mugės vargonai, dar vadinami gatvės vargonais, skleidė muziką Vakarų Europos ir Amerikos miestuose mugių ir kitų miestelėnams skirtų švenčių metu nuo XVIII a. pabaigos. Vargonų skambesys dar iki šiol miesto gyventojams simbolizuoja miesto šventę. Tiesa, dabar mugės vargonai dėl savo sudėtingumo ir daug išlaidų reikalaujančios priežiūros – labai retas reginys. Šis instrumentas, kuris veikia be žmogaus rankų, ėmė pakeisti miesto šventės grojančius muzikantus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS