Šuolis į pripažinimą prasideda ant batuto | kl.lt

ŠUOLIS Į PRIPAŽINIMĄ PRASIDEDA ANT BATUTO

Prieš dešimtmetį Kauno šokio teatro "Aura" šokėjai sukūrė ir pristatė savo pirmuosius savarankiškus choreografinius darbus. Šiemet "Aura" grįžta prie šios tradicijos – kolektyvas pristato naują veiklos platformą "Ant AUROS batuto".

Pasak "Auros" meno vadovės, choreografės ir pedagogės Birutės Letukaitės, batutas simbolizuoja atsispyrimą ir šuolį į kitą karjeros žingsnį – ne kaip šokėjo, o kaip kūrėjo.

"Ant AUROS batuto" tikslas – suteikti jauniesiems choreografams galimybę kurti ir dirbti su šokio teatro trupe "Aura". "Pirmenybė teikiama šokėjams, turintiems ryšių su "Aura" – tiems, kurių šaknys ir pradžia šiame šokio teatre, – pasakojo B. Letukaitė. Taip pat yra skirta niša ir esamiems šokėjams – jiems taip pat suteikiame galimybę prisistatyti."

Jau antrą sezoną šokio teatre "Aura" dirba tarptautinė šokio teatro trupė, kurioje šoka meistrai iš Vokietijos, Izraelio, Švedijos, Japonijos, Belgijos, Lietuvos.

"Ant AUROS batuto" pasirodymai vyks edukacinėje šokio erdvėje "AURA +", kurios atidarymas buvo pernai gruodį. "Šioje erdvėje gali tilpti tik apie 30 žiūrovų, tai mažytė scena, skirta šokiui, judesiui. Atidarymo metu šokėjai atliko savo kūrybines miniatiūras, kuriomis jie prisistatė kaip nauji trupės nariai. "AURA +" erdvė ir yra skirta tokiems mažiems, naujiems darbams", – teigė B.Letukaitė.

Šiandien čia vyks buvusios šokio teatro šokėjos, jau trečius metus studijuojančios geriausioje šiuolaikinio šokio mokykloje P.A.R.T.S Belgijoje Lizos Baliasnajos performansas "Bekulminacijų / Klymaxless", kuriame per atpažįstamas popkultūros formas, remiantis dekonstrukcijos metodu, tiriamas kūno simboliškumas. L.Baliasnajos kurtoje choreografijoje pasirodys šokėjai iš Belgijos, Švedijos ir Lietuvos.

"Šis spektaklis netradicinis, Lietuvoje tokių performansų labai mažai. Tai naujasis konceptualusis šokis, kuriame įprastai suprantamo judesio nėra. Performanse nebus tradicinių šokio elementų, tai daugiau koncepcija, šokio idėja", – būsimą pasirodymą apibūdino B.Letukaitė.


Kas? Projektas "Bekulminacijų / Klymaxless".

Kur? "Aura +" erdvėje, M.Daukšos g. 34.

Kada? Rugpjūčio 13 d. 18 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS