„Tyrėjų naktyje“ – net 100 nemokamų renginių | kl.lt

„TYRĖJŲ NAKTYJE“ – NET 100 NEMOKAMŲ RENGINIŲ

  • 0

KTU „Tyrėjų naktis“ – mokslo naujovių ir kvapą gniaužiančių eksperimentų kupinas renginys – šį penktadienį 12 val. jau šeštą kartą pakvies į KTU „Santakos“ slėnį (K. Baršausko g. 59).

Nemokamų renginių koordinatorė Modesta Mikštaitė teigia, kad dalyviai bus supažindinti su mokslo pasauliu pačiais įdomiausiais ir novatoriškiausiais būdais, o ne tik žvilgtelint per petį laboratorijos darbuotojui. Pasak jos, renginio dalyvių amžius neribojamas – laukiamas kiekvienas nuo vaiko iki senjoro.

„Šiemet keičiasi festivalio centras – paroda ir didelė dalis „Tyrėjų nakties“ užsiėmimų rengiami KTU „Santakos“ slėnyje, kuriame susijungia mokslas, technologijos ir verslas. Tuo bus galima įsitikinti patiems: vyks ekskursijos po „Santakos“ slėnyje įsikūrusias laboratorijas, renginio dalyviai galės susipažinti su jose dirbančių aukštųjų technologijų įmonių pasiekimais“, – sakė M. Mikštaitė.

Anot jos, „Tyrėjų naktis“ šiais metais ypatinga tuo, jog pakvies net į 100 skirtingų renginių, tarp kurių: įspūdingi eksperimentai, ekskursijos, kūrybinės dirbtuvės, interaktyvios paskaitos, laboratoriniai užsiėmimai, konkursai ir daugelis kitų.

KTU „Tyrėjų naktis“ ypač garsėja savo kūrybinėmis dirbtuvėmis. Šiemet jų sąrašą papildys daug naujų elektronikos dirbtuvių, hologramų dirbtuvės, popieriaus dirbtuvės. Taip pat vyks KTU „Startup Space“ organizuojamos startuolių dirbtuvės. 

„Siekiame supažindinti visuomenę su įtraukiančiais ir intriguojančiais mokslininkų išradimais ir sukurtomis inovacijomis, parodyti, kad jų darbai nėra saugomi laboratorijose, o padeda mums kiekviename žingsnyje“, – sakė M. Mikštaitė.

Renginio dieną KTU Studentų miestelyje tikimasi sulaukti per 3000  tyrėjų. „Tyrėjų naktis“ kasmet pritraukia dalyvių iš visos Lietuvos: Vilniaus, Alytaus, Mažeikių, Jurbarko, Panevėžio, Birštono ir kitų miestų. 

Daugiau informacijos rasite čia.

GALERIJA

  • „Tyrėjų naktyje“ – net 100 nemokamų renginių
KTU nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS