Dviejų ligoninių Kaune jungtuvės dėl koronaviruso nebus atidėtos | kl.lt

DVIEJŲ LIGONINIŲ KAUNE JUNGTUVĖS DĖL KORONAVIRUSO NEBUS ATIDĖTOS

Rugsėjo 8-ąją savo veiklą turėtų pradėti Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninė. Ji kuriama sujungiant Kauno klinikinę ligoninę (KKL) ir Respublikinę Kauno ligoninę (RKL).

Vyriausybė pernai gruodžio 18 d. priėmė nutarimą „Dėl sutikimo reorganizuoti viešąją įstaigą Respublikinę Kauno ligoninę“, primena ELTA.

Pastarosios ligoninės generalinė direktorė doc. dr. Diana Žaliaduonytė sako, kad, nepaisant šios dienos iššūkių dėl koronaviruso plitimo grėsmės ir didžiulių valstybinių ir privačių institucijų pastangų šią krizę valdyti bei įveikti, tęsiami ir kiti strateginiai bei kasdieniai viešosios įstaigos Respublikinės Kauno ligoninės darbai.

Kovo 27 d. įvykusiame abiejų ligoninių dalininkų – Sveikatos apsaugos ministerijos ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto – bei ligoninių atstovų darbo grupės posėdyje bendru sutarimu patvirtintas reorganizavimo sąlygų aprašo projektas. Taip pat – po reorganizavimo veiksiančios asmens sveikatos priežiūros įstaigos pavadinimas – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninė (LSMU Kauno ligoninė), jos įstatai bei struktūros projektas. Šiuo metu reikalingi dokumentai yra teikiami Registrų centrui nustatyta tvarka.

„Tai – svarbus žingsnis, įpareigojantis mus toliau nuosekliai vykdyti reorganizavimo plano nuostatas ir atlikti visus reikalingus artimiausius veiksmus: sudaryti kreditorių sąrašą bei pateikti jiems informaciją apie reorganizavimą, įvykdyti susitikimus ir aptarimus su Darbo taryba bei profesinėmis sąjungomis dėl darbuotojų darbo sąlygų. Reikės išsiųsti pranešimus darbuotojams dėl darbo sąlygų pasikeitimo, tęsti administracinių ir kitų padalinių pasirengimą integracijai bei atlikti kitus veiksmus, užtikrinančius sėkmingą veiklą, pasibaigus reorganizacijos procesui“, – teigė dr. D. Žaliaduonytė.

Tikime, kad naujų struktūrinių padalinių suformavimas leis sukurti naujas galimybes ligoninei užtikrinti šiuolaikiškus, pažangius bei kokybiškus procesus.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninė veiklą pradės šių metų rugsėjo 8 dieną. Ne trumpiau kaip vienerius metus po reorganizacijos pabaigos tiek RKL, tiek KKL darbuotojams bus taikomas darbo užmokestis, galiojęs iki RKL reorganizavimo dienos. Nauja, vieninga darbo užmokesčio sistema bus parengta per dvejus metus.

Pasak pranešimo, LSMU Kauno ligoninė veiklą pradės su nauja administracinių ir nemedicininių padalinių struktūra, leidžiančia užtikrinti efektyvesnius veiklos procesus. Ligoninė taip pat įpareigota per vienerius metus parengti bei pateikti dalininkams siūlymus dėl sveikatos priežiūros paslaugas teikiančių medicininių padalinių veiklos ir jų procesų tobulinimo.

„Tikime, kad naujų struktūrinių padalinių – Pacientų tarybos, Kokybės valdymo skyriaus, Studijų, mokslo ir projektų skyriaus ir kitų padalinių – suformavimas leis sukurti naujas galimybes ligoninei užtikrinti šiuolaikiškus, pažangius bei kokybiškus procesus, orientuotus į pacientų, jų artimųjų ir visų darbuotojų gerovę“, – sako Respublikinės Kauno ligoninės generalinė direktorė dr. D. Žaliaduonytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Baisuma

Nieko baisiau už Kauną nėra. ŽAliūno mafija. Klinikos - kardiologas Jurkevičius Respublikinė Kauno - kardiologė Žaliadonytė Griniaus slaugos ligoninė apsijungusi - kardiologė Jankauskienė Kauno klinikinė - buvęs Jurkevičiaus pavaduotojas Naudžiūnas. O dar kiek nežinome. LSMUL kauno klinikos mafija valdo miestą. Tuoj paims rajonus. Laiko klausimas. Geras laikas dabar kol tų pačių iš LSMU pats Veryga ministras.

Aas

Taip kur gi ne. Kol Veryga ministras reikia būtinai suspėti viską padaryti. Paskui gali nebeišeiti. O dabar Žaliūno apstatyti visos įstaigos LSMUL kardiologais, kolegom ir ne tik.

Nu jo

Net pandemija godišių ėdrumo nepažabos! Į žmonių norus ir poreikius nusispjaut, svarbu pastatus geroj vietoj apžiot. Ar nepasprings vieną kartą?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS