Kada pražys miesto gėlynai? | kl.lt

KADA PRAŽYS MIESTO GĖLYNAI?

Būdavo įprasta, kad balandį ryškiaspalviais žiedais pražysdavo gėlynas prie miesto savivaldybės, o gegužę gėlėmis pasidabindavo ir kitos miesto erdvės. Šiemet prie miesto valdžios buveinės žydi tik nuo pernai rudens išgyvenusios našlaitės.

Pradėjus domėtis, kada Kaune bus pradėtos sodinti gėlės, paaiškėjo, kad anksčiau tuo rūpinęsis Miesto tvarkymo skyrius šią funkciją nuo Naujųjų metų perdavė Aplinkos apsaugos skyriui.

Pastarojo skyriaus vedėja Radeta Savickienė išvykusi į komandiruotę. "Pirmi metai, kaip mes perėmėme šią funkciją. Mums tai nauja patirtis", – neslėpė Aplinkos apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Aleksandras Beliavičius. Pasiteiravus, kodėl prie savivaldybės neskubama sutvarkyti gėlyno, specialistas svarstė, kad galbūt dar per anksti tai daryti ir pridūrė, kad apie gėles geriausiai išmano jo kolegė Laima Griauslytė.

"Viešųjų pirkimų procedūros dar nebaigtos, dar neįvykęs viešasis pirkimas ir nepasirašyta sutartis, todėl mes nelabai galime ką nors komentuoti", – aiškino Aplinkos apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė L.Griauslytė, paklausta, kur, kada ir kokias gėles šiemet planuojama sodinti.

Ar bus kokių nors naujų dekoratyviniais želdiniais apsodintų viešųjų erdvių, išsiaiškinti nepavyko. "Bus truputėlį naujų gėlynų, o prie savivaldybės yra priimtas sprendimas sodinti iš karto vasarines gėles", – trumpai išdėstė L.Griauslytė.

Vilniaus Gedimino prospekte įvairiaspalvės našlaitės sužydo šią savaitę. Klaipėdos gėlynuose nuo pirmadienio sodinamos našlaitės, kurias vėliau pakeis vasarinės gėlės, o rudenį viešąsias erdves vėl papuoš šalčiams atsparioms našlaitės.

GALERIJA

  • Kada pražys miesto gėlynai?
  • Kada pražys miesto gėlynai?
Tomo Raginos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

na

šiaip tai centras turėtų apsodinti smagu akį paganyti labai gražiai būdavo užsodinta. Eidama visad pasigrožėdavau, labai įdomiai spalviniai būdavo apsodinta. Neįikiu, kad mūsų Meras p. V. Matijošaitis atsiliks nuo kitų miestų. Juk tiek daug jau padaryta dėl mūsų Kauno. Linkiu merui sveikatos ištvermės ir grąžinti mūsų miestą. Su pavasariu ir pirmais žiedais.

Miesto veidrodis

Nė gėlytės be viešųjų pirkimų negalima pasodinti. Ot laikai atėjo...

hmm

pataupykim..., kam tos gėlės, pataupykim.., kam tie knygynai, bibliotekos, muziejai, mokyklos, vaikučiai ? Pataupykim, galėsim išleisti savireklamai ir piarui?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS