„Kamuoliniams“ bausmės kol kas nepaskirtos | kl.lt

„KAMUOLINIAMS“ BAUSMĖS KOL KAS NEPASKIRTOS

Kauno apygardos teisme kamuolinių gaujos vadas Giedrius Janonis ir trys parankiniai neišgirdo bausmių. Nagrinėjant kilo neaiškumų, kokius nekilnojamojo turto sandorius vykdė reketuotas verslininkas.

Turto prievartavimu iš verslininko Šarūno Valasevičiaus kaltinami keturi šešėlinio pasaulio atstovai. Kamuoliu vadinamas gaujos lyderis 34 metų Giedrius Janonis, grupuotės smogikų vadeiva 30-metis Andrius Juodis-Gruzinas, 34-erių Deividas Čereška, pravarde Pyragėlis, teismo pabaigos laukia laisvėje. Vienintelis sulaikytas „kamuolinis“ 31-erių Marius Pilvelis. Tiesa, savo draugystę teisiamieji neigia, nors malonūs pasisveikinimai liudija kitokius jų santykius.

Kamuolio gynėjas rėmėsi kaltinamąja išvada, kurioje teigiama, kad turto prievartautojai vertė verslininką perduoti jiems 50 procentų pelno nuo vykdomo verslo.

Kaltinamojoje išvadoje teigiama, kad nukentėjusysis Š.Valasevičius buvo pagrobtas ir sumuštas. Pagrobtojo pervežimas buvo gan keblus. Š.Valasevičių vežę pagrobėjai užklimpo. Tada nutarė auką pasodinti už vairo ir patys mėgino išstumti autobusiuką. Kai jiems pasisekė, Š.Valasevičius pasinaudojo tuo, kad sėdi už vairo ir nuvažiavo tiesiai į policiją.

Teisminio nagrinėjimo metu kaltinamieji neigė pažinoję verslininką. Vienintelis nelaisvėje esantis M.Pilvelis teismui aiškino, kad draugo prašymu verslininką vežė pas moterį po to kai jis atidavė dalį skolos. Moters kieme esą ir užklimpo.

Nukentėjęs verslininkas tikino reketuotojams perdavęs 150 tūkst. litų. Verslininkas tikisi atgauti ne tik šiuos pinigus, bet ir dar tiek moralinei žalai atlyginti.

G.Janonis greičiausiai, net ir įrodžius jo kaltę, liks laisvėje. Teisiamąjį nuo įkalinimo įstaigos gali apsaugoti medikų pažyma, kurioje teigiama, kad Kamuoliu pravardžiuojamas kaunietis serga nepagydoma onkologine liga.

Kitas teismo posėdis vyks tik sausio pabaigoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Vabolas

Kamuolys serga nepagydoma onkologine liga. O gerai Lukiškės sutaupys.

ddr

man patiktu, jei koks auksto teisesaugininko vaikelis arba jis pats nukentetu nuo tokiu...gal tada ir teisesauga taptu tikraja teisesauga, o ne teisesauga, kuri taiko dvigubus standartus, atsizvelgiant i tai, kas esi ir kiek pinigu turi...

kvailiausi

yra puslapis amerikoje -bukiausi nusikalteliai. galletu nusifilmuoti, gautu pinigu ir reketuoti nereiketu. o veido israiska kaip tik.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS