Kaune restoranų šefai virs barščius, surinktus pinigus aukos ukrainiečiams | kl.lt

KAUNE RESTORANŲ ŠEFAI VIRS BARŠČIUS, SURINKTUS PINIGUS AUKOS UKRAINIEČIAMS

  • 7

Šeštadienį Kaune, prie „Žalgirio“ arenos, rengiama akcija „Ateik barščių, paremk Ukrainą!“.

Restoranų šefai virs ukrainietiškus barščius, o už juos surinkti pinigai bus skirti į Lietuvą atvykusioms ir nuo karo bėgusioms mamoms su mažamečiais vaikais.

Pasak Kauno LIONS moterų klubo prezidentės Mildos Dambrauskienės, idėja akciją surengti Kaune kilo iškart po sėkmingo tokio renginio Vilniuje.

Prieš kelias savaites Vilniuje vykusios iniciatyvos metu, organizatorių duomenimis, surinkta ir Lenkijos bei Ukrainos pasienyje įsikūrusiai karo lauko ligoninei paaukota daugiau nei 30 tūkst. eurų.

Šeštadienį nupirkusieji dubenį ukrainietiškų barščių už penkis eurus parems į Kauną iš Ukrainos atvykusias mamas ir vaikus.

Prie akcijos prisidės ir pačios ukrainietės.

„Lietuvių telkiama ir organizuojama humanitarinė pagalba, informacijos sklaida leidžia tikėti, jog visa tai padės įveikti agresorių. Čia atvykome su kitomis mamomis ir jų vaikais, turėjome tik tuos daiktus, ką spėjome susirinkti prieš pat išvykstant, jūsų organizuojama pagalba ir parama – mums labai svarbi, o čia sutikti žmonės tapo antrąja šeima“, – pranešime sakė tinklaraštininkė iš Charkovo Aliona.

Toną ukrainietiškų barščių gamins Kauno ir Lietuvos restoranų šefai, prie „Žalgirio“ arenos juos pilstys žinomi kauniečiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

kauniete TO NA

100% ŽMOGAU TEISYBE PARAŠEI TIK NESUTINKU KAD JIE MUMS BROLIAI JIE RUSAM BROLIAI JIE SLAVAI O MUSU BROLIAI LATVIAI ESTAI

Anonimas

Dizeliniui užsipilti naujiems Land Krizeriams ?

na

visai nepanašūs, kad būtų nuskriausti priklijuotom blakstienom, pudros sluoksnis...gražiai Nike pasipušuoti...man tai jie truputį įtartini ar nepabėgo tie kas neturėjo kur gyventi..nes čia duos butus maitins pravažiavimas nekainuos...o kas ten turi namus butus visi liko...gal klystų, bet iš šalies tai....o mūsiškiam tik viską kels kainos bus kosminės suprantama turim brolius pamaitinti, apgyvendinti...kažkodėl mūsiškių neapgyvendino Seimo viežbutyje...tiek daug pas mus darbščių jaunų žmonių, kurie augina mažus vaikelius ir neturi kur gyventi...bet yra kaip yra...pripratę mes perdėtai rūpintis tik ne savais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS