Kauno miesto kultūros premijas siūloma skirti penkiems kūrėjams | kl.lt

KAUNO MIESTO KULTŪROS PREMIJAS SIŪLOMA SKIRTI PENKIEMS KŪRĖJAMS

Kauno miesto kultūros premijos teikimo komisija šiemet siūlo jas skirti penkiems menininkams, dėl to artimiausiame posėdyje spręs savivaldybės taryba.

Pagal vasario 28 dieną registruotą sprendimo projektą, įvertinusi 20 teikimų, komisija siūlo skirti premijas Kauno valstybinio muzikinio teatro solistui Martynui Beinariui, poetui Edmundui Janušaičiui, kompozitorei Giedrei Pauliukevičiūtei, meno kūrėjai Julijai Pociūtei ir aktoriui Dainiui Svobonui.

M. Beinarį siūloma apdovanoti už Volfgango Mocarto vaidmenį miuzikle „Mozart!“, Romo Kalantos vaidmenį roko operoje „1972“, pasirodymą pernai vasarą vykusiose gastrolėse Vengrijoje.

E. Janušaičiui apdovanojimas siūlomas už eilėraščių knygas „Vėjų gaudyklė“, „Žaliakalnio ložė“, romanus „Su manimi ir be manęs“, „Čia esu aš“.

G. Pauliukevičiūtei premija – už beveik tris dešimtmečius apimančią kūrybą, pedagoginę ir įvairiapusę muzikinę veiklą, ryškų įnašą į Lietuvos ir Kauno muzikinę kultūrą.

J. Pociūtę siūloma apdovanoti už pernykštį dalyvavimą tarptautinėje meno mugėje „Art Vilnius“, Dailininkų sąjungos veikloje, atstovavimą Kauno menininkams užsienio projektuose.

D. Svoboną siūloma įvertinti už ilgametę, reikšmingą kultūrinę veiklą Kauno mieste. Pernai jis sukūrė Prospero vaidmenį „Audroje“, vaidino spektaklyje „Dorianas“, kurio kūrybinė grupė apdovanota „Fortūnos“ prizu.

Kauno miesto kultūros premija skiriama kultūros ir meno kūrėjams už praėjusių metų sėkmingą kūrybinę ir meninę veiklą, ilgametę ir reikšmingą kultūrinę veiklą Kaune, įsimintiniausią kultūros iniciatyvą, geriausią jaunojo menininko ar kolektyvo debiutą.

Kasmet skiriama iki penkių premijų, vienos premijos dydis – 3 tūkst. eurų.

Artimiausias Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdis vyks antradienį, kovo 12 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

hm

Vertas tik Svobonas

Kauno teatras

patapo spalvių klubu.

zuikis

O Olegui Šurajevui premijos neduos? :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS