Kelionės „Žalgirio“ laivu nuo Kauno iki Zapyškio kainuos brangiau | kl.lt

KELIONĖS „ŽALGIRIO“ LAIVU NUO KAUNO IKI ZAPYŠKIO KAINUOS BRANGIAU

Trečią laivybos sezoną pasitinkantis atnaujintas laivas „Žalgiris“ greta Nemuno salos pasirodys jau gegužės 27-ąją. Tačiau šis sezonas keleiviams bus brangesnis. Kauno miesto taryba patvirtino naujus kelionės nuo Kauno iki Zapyškio įkainius.

Naujos bilietų kainos

Miesto tarybos dauguma patvirtino naujus įkainius, kurie bus taikomi kelionėmis laivu „Žalgiris“. Bilietai kainuos brangiau nei buvo ankstesniais sezonais.

Laivas „Žalgiris“ nuo „Žalgirio“ arenos iki Zapyškio šią vasarą suaugusius keleivius plukdys už 8 eurus. 50 proc. lengvata bus taikoma senjorams, neįgaliesiems, moksleiviams bei studentams. Vaikai iki 7 metų, jei kelionės metu neužims sėdimos vietos, bus plukdomi nemokamai. Dviračio gabenimas įkainuotas vienu euru.

Pernai pilna kelionės kaina buvo 5 eurai, o su nuolaida – 2,5 euro.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Patogesnis atsiskaitymas

Visgi, nors kelionės kaina ir pasikeitė, tačiau keliautojams turėtų būti patogiau įsigyti bilietus. Kauno miesto savivaldybė buvo skelbusi, jog šį sezoną „Žalgirio“ laivo bilietus bus galima įsigyti net keliais būdais.

Iki šiol keleiviai įsigyti bilietus galėjo tik portale kakava.lt arba monetomis laive įrengtame bilietų automate.

Skelbiama, kad bilietų prekyba prasidės gegužės 25 d. Keleiviai už kelionę laivu galės atsiskaityti bilietų automate, portale kakava.lt, prie komposterio priglaudę viešojo transporto „Žiogo“ kortelę arba telefono programėlėje nuskenavę QR kodą. Apmokėti už dviračio gabenimą bus galima bilietų automate ir portale kakava.lt.

Kada plauks?

Daugiau kaip 70 žmonių ir 20 dviračių talpinantis laivas pernai Zapyškio link kursavo ir penktadienį. Tačiau šįmet dėl mažo plaukiančiųjų skaičiaus, kaip skelbia miesto atstovai, nuspręsta šios dienos maršrutų atsisakyti. Todėl laivu bus galima mėgautis šeštadieniais ir sekmadieniais.

Savaitgaliais kelionės nuo „Žalgirio“ arenos prieplaukos prasidės dviem laikais: 10.15 ir 15.30 val. Iš Zapyškio išplaukimas suplanuotas 13 ir 18 val.

Kaip įprastai, tarp pradinio ir galutinio kelionės taškų kapitonas sustos ties Vytauto bažnyčia ir Kačerginėje. Plaukimas į priekį truks apie pusantros, o atgal – kiek daugiau nei dvi valandas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Poleishcik

Kokiu pagrindu turi teise branginti keliones laivu! Dizelis tai atpigo! Taip pigiai dar nekainavo niekada

antanas

Svarbu,kad Nemunu vyks laivyba.Vadinasi vertejo uz 20 milijonu statyti dambas ir gilinti vaga.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS