Liučiūnų bibliotekai – 70 metų | kl.lt

LIUČIŪNŲ BIBLIOTEKAI – 70 METŲ

  • 0

Gruodžio pabaigoje Liučiūnų biblioteka atšventė gražią 70-ies metų sukaktį ir pasižadėjo gyvuoti dar ne vieną septyniasdešimtmetį. Kad biblioteka brangi Liučiūnų bendruomenei ir kad jos jubiliejus – ne statistinis rodiklis, o nuoširdi ir svarbi knygas mylinčių žmonių bendrystės šventė, liudijo susirinkusiųjų gausa.

Bibliotekos erdvėje, kurioje neliko tuščių kėdžių, harmoningai suskambo ir šilti, jaukūs praeities prisiminimai, ir vilties, šviesos kupini linkėjimai ateičiai. Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Liučiūnų padalinys, jau 70 metų veikiantis nedideliame Kauno rajono kaimelyje, yra puikus įrodymas, kad visur galima suburti knygas mylinčius, jos vertę suvokiančius žmones. Tuo nuoširdžiai pasidžiaugė ir skaitančios bendruomenės svarbą pabrėžė Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Irena Viktorija Stančiauskienė.

Organizatorių nuotr.

Liučiūnų bibliotekos lentynas puošia įvairiaspalvių knygų gausa, o sienas – menininkų darbai. Vien per pastaruosius metus Liučiūnų bibliotekoje buvo surengta penkiolika meninių parodų. Kai kurie dailininkai organizuoja parodos atidarymo ar uždarymo šventę ir tokie renginiai be galo žavi Liučiūnų bendruomenę. Šiuo metu Liučiūnų bibliotekoje galima apžiūrėti iš Kauno rajono muziejaus atgabentą Stasio Sčesnulevičiaus parodą „Pradingę Kauno rajono kaimai“ ir Valdos Verikaitės parodą „Iš šerdies“.

Bibliotekos 70-mečio proga su pagarba prisiminti ilgamečiai bibliotekos darbuotojai ir skaitytojai. Renginio metu apdovanota jauniausia ir be galo aktyvi Liučiūnų bibliotekos skaitytoja Rugilė ir vyriausia bibliotekos skaitytoja Vandutė Ramanauskienė.

GALERIJA

  • Liučiūnų bibliotekai – 70 metų
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS