Mainais į barščius: Kaune ukrainiečiams paaukoti 33 tūkst. eurų | kl.lt

MAINAIS Į BARŠČIUS: KAUNE UKRAINIEČIAMS PAAUKOTI 33 TŪKST. EURŲ

Šeštadienį, antrąją Kazimiero mugės dieną, kauniečiai aktyviai sureagavo į iniciatyvą „Ateik barščių, paremk Ukrainą!“ Per šią ukrainiečių palaikymo akciją surinkti 33 tūkst. eurų. 

Prie „Žalgirio“ arenos geriausi miesto ir Lietuvos restoranų šefai vaišino savo pagamintais ukrainietiškais barščiais. Surinkti pinigai bus skirti į Lietuvą atvykusioms ir nuo karo bėgusioms mamoms su mažamečiais vaikais.

Viena organizatorių – Kauno LIONS moterų klubo prezidentė Milda Dambrauskienė portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad apie tokios iniciatyvos organizavimą pradėjo galvoti iškart po itin sėkmingos Vilniuje įvykusios akcijos. Tuomet surinkta ir Lenkijos–Ukrainos pasienyje įsikūrusiai karo lauko ligoninei paaukota daugiau nei 30 tūkst. eurų.

Kaune iš viso buvo išdalinta tona barščių. Kiekvienas restoranas atsivežė maždaug po 100 litrų sriubos. Jos nebeliko daug greičiau, nei manyta.

Barščių iki vakaro neužteko. Neįvertinome žmonių noro padėti.

„Be galo geras jausmas. Esame dėkingi visiems prisidėjusiems prie iniciatyvos, visiems savanoriavusiems, visiems atėjusiems ir aukojusiems. Barščių iki vakaro neužteko. Neįvertinome žmonių noro padėti“, – kalbėjo M. Dambrauskienė.

Ji jau svarsto apie kitas iniciatyvas, į kurias būtų galima labiau įtraukti prieglobsčio sulaukusius ukrainiečius. Kai kurie jų prisidėjo jau ir prie šios akcijos. Vieni virė barščius, kepė, vaišino pyragėliais, dainavo, pynė ir dovanojo apyrankes ir kt.

Surinktų pinigų dar neskubama leisti. „Jaučiame, kad reikia stabtelėti. Per dvi savaites, kol viską organizavome, labai keitėsi situacija, kokios pagalbos reikia Lietuvoje atsidūrusiems ukrainiečiams, vaikams ir suaugusiems. Pradiniai jų poreikiai (maistas, apranga, stogas virš galvos) yra patenkinami. Ilgesnėje perspektyvoje išryškės nauji jų poreikiai, į kuriuos taip pat bus svarbu reaguoti. Norime, kad surinkta parama būtų panaudota prasmingai ir atneštų kaip įmanoma daugiau naudos nuo karo pabėgusiems žmonėms“, – teigė M. Dambrauskienė.

Viena aišku, kaip buvo deklaruojama prieš organizuojant iniciatyvą, minėti 33 tūkst. eurų bus naudojami pagalbai į mūsų bendruomenę bandantiems įsilieti vaikams, moterims.

Kazimiero mugėje – ukrainietiški barščiai

Vilmanto Raupelio nuotr.

Prie iniciatyvos „Ateik barščių, paremk Ukrainą!“ prisijungė ir ukrainietiškais barščiais vaišino geriausi Kauno ir Lietuvos restoranų šefai: Marius Paplauskas („DIA“), Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“), Darius Dabrovolskas („Vytautas SPA“), Donatas Lukoševičius („Momo Grill“), Raimundas Dambrauskas („Monte Pacis“), Renatas Vainius („Selfish“), Tomas Rimydis („Ertlio namas“), Adomas Jegnoras („Numan“), „Miesto sodo“ komanda ir profesionali virtuvės šefė ukrainietė Diana Jarovaja, kuri virė autentišką ukrainietiškų barščių sriubą.

Barščius dalinti padėjo žinomi kauniečiai ir svečiai iš visos Lietuvos: aktorius Audrius Bružas, operos solistai Liudas Mikalauskas ir Egidijus Bavikinas, Kauno Kalėdų eglės dizainerė Jolanta Šmidtienė, iliuzionistai Mantas Wizard ir Rokas Bernatonis, kovos menų čempionas Jordanas Poškaitis, televizijos laidų vedėjos Ilona Juciūtė ir Gerda Žemaitė, dainininkų Kazlauskų šeima, grupės „Thundertale“ nariai, laidos „Klauskite daktaro“ vedėjas profesorius Alvydas Unikauskas ir kiti.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

tik

1 is kom prisistaciusiu kaunieciu matomai nedabrendes sumarmaliuotas vaikezas kartojantis /elito/ terminus /vatnikai kremliniai / rusai nors sie prie sio globalgenocido feikynes pandemijos neprieko o ir patys kencia tai savo /daugumos/ asile nedaryk paslaugos parsidav eliams nes tautai tokiu nereikia pliuskiu ir subalamutyto jaunimo kuris dargi nesupranta kur ir ko gyvena tik uzuojauta /runkeliams/'''

kaunietis

Kaip visada kremliniai šiknalaižiai "žino" geriausiai, o pasaulio visuomenė "nieko nemato , negirdi, nežino"....Tų , "nuosėdų iš pačio dugno"- vatinių parsidavusių trolių yra mažuma, bet loja tankiai, norėdami pavaizduoti , jog jų yra daug...Su laiku bus išryžkinti tikrai dar ne vienas paleckinis ar mėšlabatis, šmeižiantis šalį , kurioje gyvena, skleidžiantis melą bei kurstantys nesantaiką.

pagarba ir organizatoriams

ir aukojusiems, pagal tai vertinami žmonės, kiek sugeba pdėti kitiems bėdoje
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS