Marokietis: nekeisčiau Kauno į kitą miestą | kl.lt

MAROKIETIS: NEKEISČIAU KAUNO Į KITĄ MIESTĄ

Trečius metus Kaune gyvenantis ir tarptautinę politiką Vytauto Didžiojo universitete studijuojantis marokietis Mohamedas Zakaria Belmehdi tikina Kauno neiškeisiantis į jokį kitą miestą.

"Po studijų žadu čia likti – įsidarbinsiu universitete arba imsiuosi verslo, atidarysiu Viduržemio regiono patiekalų restoraną", – apie savo planus pasakojo užsienietis, Tarptautinės studentų dienos proga kartu su kitais trimis studentais laikinai pakeitęs Kauno merą ir jo pavaduotojus.

– Kodėl pasirinkote studijas Kaune?

– Aš atvykau į Kauną, nes mane patraukė universiteto siūloma programa, studentiškas gyvenimas svetur ir šios šalies kultūra.

– Koks buvo pirmas įspūdis?

– Mane sužavėjo šio miesto modernistinė architektūra. Kai pamačiau Kauną ne tik iš paveikslėlių ar vaizdo įrašų, bet ir realiai, įspūdis buvo tikrai labai geras. Aš myliu Kauną.

– Kuo jis skiriasi nuo tavo gimtinės?

– Labai daug skirtumų. Pirmiausia išskirčiau kultūros skirtumus, tikriausiai kaip ir daugumos šalių. Kaunas yra modernus, daug švaresnis ir gražesnis. Čia daug daugiau vietų, kur galima nueiti, daug ką pamatyti.

– Kurios Kauno vietos jums mieliausios?

– Man patinka Laisvės alėja. Čia yra labai daug kavinių, kur galima nueiti su draugais ir puikiai praleisti laiką. Atvykusiems iš svetur draugams norėčiau parodyti savo universitetą, Karo muziejų. Dar būtinai nuvesčiau į Zoologijos sodą. Istorinė prezidentūra taip pat man labai artima ir, žinoma, Senamiestis.

– Ko palinkėtumėte kauniečiams?

– Rūpintis savo miestu. Jis tikrai labai mielas. Linkiu neiškeisti šio miesto į jokį kitą, nes jis nuostabus. Taip pat linkiu kuo daugiau dirbti dėl šios šalies gerovės. Tai mano palinkėjimas ne tik kauniečiams, bet visiems žmonėms, kurie gyvena Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

woras

Komentarai atspindi statistiką - pusė normalių kauniečių, o pusė piktų, gyvenimu nusivylusių db.

violeta

straipsnis geras malonu girdeti gerus zodzius is svetimsalio puiku ,taciau mes Lietuviai sunkiai suduriam 'gala su galu'ir to pasekoje esam pikti ir juodas pavydas neleidzia atsipalaiduoti ir susukti dziaugsmingai--mes labia mylim savo nuostabu sena Kauna.....!

nekaltinkit

...Kauno dienos, kuriai tokie straipsniai gatavi ateina iš savivaldybės...O jei žmogus gražiai apie Kauną atsiliepia, tai negi dėl to kauniečiams gyvenimas prastesnis?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS