P. Mažylio gimdymo namų slaugytojai nustatytas COVID-19 | kl.lt

P. MAŽYLIO GIMDYMO NAMŲ SLAUGYTOJAI NUSTATYTAS COVID-19

  • 8

Ketvirtadienį paaiškėjo, kad koronavirusas įsisuko ir į Kaune esančius P. Mažylio gimdymo namus. Virusas nustatytas vienai operacinės slaugytojai, pranešė Kauno klinikinė ligoninė.

Jos teigimu, darbuotojai testas atliktas vykdant epidemiologinį tyrimą dėl galimo kontakto ne darbo metu už įstaigos ribų su kitu susirgusiu asmeniu.

Ligoninės teigimu, slaugytoja dalyvavo savaitgalio ekskursijoje, kurioje, kaip vėliau paaiškėjo, buvo ir koronavirusu sergantis asmuo.

Dėl nustatyto atvejo laikinai apribojama P. Mažylio gimdymo namų veikla, vykdomi visų darbuotojų ir pacienčių testavimai.

„Įstaigoje yra 15 pacienčių. Situaciją kontroliuoja ir pacienčių saugumu rūpinasi Kauno klinikinės ligoninės infekcijų kontrolės specialistai“, – rašoma pranešime.

Artimiausiai su darbuotoja kontaktavę asmenys bus išleisti stebėjimui į saviizoliaciją, teigia Kauno klinikinė ligoninė.

Primename, kad Lietuvoje praėjusią parą patvirtinta 19 naujų koronaviruso užsikrėtimo atvejų, bendras ligos atvejų skaičius išaugo iki 2 062.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos ketvirtadienio ryto duomenimis, koronaviruso infekcijos sukelta liga mūsų šalyje šiuo metu serga 330 žmonių.

Nuo jos mirė 80 žmonių, dar 13 užsikrėtusiųjų koronavirusu mirė dėl kitų priežasčių. Nuo COVID-19 infekcijos pasveiko 1 639, izoliacijoje šiuo metu yra 175 asmenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Afera čia,

ar kas nors kito - virusas yra. Tik čia kažkokia klaida - ne tuos naikina.

Pastebėjimas

Čia požiūrio klausimas. Gaila, bet su atsakomybe prastokai.

Palata

O kur vyko ši savaitgalio ekskursija, gal Baltarusijoje, Lenkijoje, kodėl nepranešama, o gal Klaipėdoje? Medicinos darbuotojai privalo atsakingiau blaškytis su ekskursijomis, ypač jei dirba gimdymo namuose. Bet nuo durnumo vaistų nėra.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS