Pasaulis patikės, kai tikėsi pati („Metų kaunietės“ rinkimai) | kl.lt

PASAULIS PATIKĖS, KAI TIKĖSI PATI („METŲ KAUNIETĖS“ RINKIMAI)

  • 5

Grafikė ir pedagogė – dvi „Metų kaunietės“ projekto dalyvės, kurios savo pašaukimą įvardijo kaip norą žmogų pažinti giliau, paveikti jį iki sielos gelmių.

10 Jūratė Rekevičiūtė – universali menininkė, dailininkė, tarp Vilniaus ir Kauno kurianti spalvingus grafikos darbus, Kaune ir Kauno meniniame gyvenime jau spėjusi palikti žymų pėdsaką.

"Mano misija – džiuginti pasaulį. Svarbiausia – žmogus ir jo išgyvenimai, svarbios kasdienės bendros aktualijos, bet savo darbais apie jas noriu kalbėti džiugia forma, su humoru. Nenoriu kančios, jokių lietuviškų rudų spalvų", – apibūdino J.Rekevičiūtė, trykštanti energija ir gyvenimo džiaugsmu.

Jos visas gyvenimas – menas. "Nuo šešerių metų man nušvito ir nuosekliai ėjau šia kryptimi", – pasakojo menininkė.

Anot jos, būtina savo veiklą, kūrybą viešinti, nes, pristačius tai pasauliui, pats save pamatai kitomis akimis. O jeigu sulaukiama neigiamos reakcijos? "Baisiausia yra tyla. Kūrėjui tai yra pats baisiausias dalykas", – atsiduso menininkė.

Kauno ir visos Lietuvos moterims ji patartų nebijoti daryti tai, ką nori. "Kol nepradėsi daryti, kol nepabaigsi, kol nepatikėsi pati savimi, tol ir pasaulis tavimi netikės. Svarbiausia tikėti savimi, savo misija ir darbo, tikslo prasmingumu", – drąsino J.Rekevičiūtė.

12 Lina Viršilienė – Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazijos direktorė, jau penkerius metus yra edukacinio ir kūrybinio projekto "Tolima artima Japonija" kuratorė ir koordinatorė.

Anot jos, didžiausia mokytojo profesijos prasmė – galimybė prisiliesti prie ateities. "Pedagogo profesija geriausiai atitinka mano būdą – nuolatinis mokymasis, pažinimas, bendravimas ir dalijimasis su mokiniais, kolegomis ar mokymų dalyviais yra abipusis ir labai prasmingas augimas. Būdama besimokančioje bendruomenėje esu nuolatinėje kaitoje, pilnoje naujų idėjų, nerealių svajonių ir įdomiausių patirčių", – sakė L.Viršilienė.

Ji nuolat dalyvauja įvairiuose projektuose, skirtuose švietimo kaitai Lietuvoje, ypač įsitraukia į tarptautines veiklas, kurios leidžia pažinti kitas kultūras, vystyti partnerystes tarp šalių ir Lietuvos švietimo ir kultūros srityse.

"Labai didžiuojuosi savo kolegomis mokytojais, mokiniais ir jų tėvais, su kuriais kartu kuriame šiuolaikišką ir labai dinamišką mokyklą, o smagiausia, kai svajonės pildosi! Mūsų progimazija vysto tarptautinius ryšius su kitų šalių institucijomis ir tai leidžia įvertinti, ką turime gero lietuviškoje mokykloje, ko reikėtų pasimokyti iš kitų šalių sėkmingos patirties", – teigė vadovė.

Vien pernai Kauno jaunųjų ambasadorių programoje Čekijoje ir Japonijoje dalyvavo per 30 šios progimnazijos mokinių, kurie grįžo dar labiau motyvuoti mokytis, atviri bendravimui su pasauliui, vertinantys savo mokytojus ir atradę naujų svajonių ateičiai.

"Visad sakau, kad prasminga yra ta veikla, kurioje gali maksimaliai save atskleisti ir tobulėti, priimti neįtikimus iššūkius ir paversti juos gyvais sėkmės pavyzdžiais", – dėstė L.Viršilienė.

Likimui ji dėkoja už tai, ką turiu, nes "dabarties troškimai tapo labai žmogiški: visiems sveikatos, ramybės ir taikos".

L.Viršilienė gimė Biržuose, tačiau Aleksotas yra ta vieta, kurioje gyveno jos seneliai, kur susipažino tėvai, kur mokėsi pati ir kur dirba jau daugiau kaip 20 metų. "Didžiuojuosi, kad esu Aleksoto bendruomenės dalis. Ir čia kuriama ne tik gražaus miesto istorija, čia auga mūsų ateitis!" – didžiuojasi pedagogė.


BALSUOTI GALITE:

DIENRAŠTIS

Iš dienraščio išsikirpkite bei užpildykite lapelį ir siųskite adresu: Metų kaunietė, "Kauno dienos" redakcija, I.Kanto g. 18, 44296, Kaunas;

arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g.18, Kaunas.

Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

SMS ŽINUTĖS

Balsuoti galite SMS žinutėmis.

Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1398 su tekstu MKN XX.

XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio.

SMS kaina – 1 euras.

SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

PORTALAS

Portale kauno.diena.lt, rubrikoje "Metų kaunietė". Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

JONAS

AR , KAD PALIKO PEDSAKA , TAI JAU GERAI ? SVARBU KOKI PALIKO . BETVARKĖ , CHAOSAS , BESKONYBĖ IR PIGUVA -IR NORAS VISUR RĖKTI NEISBAIGTAIS [SVELNIAI SAKANT]DARBAIS----- TAI IRGI PĖDSAKAS . GAL GERIAU JI IR LIKTU PRIE TOS GRIUVANCIO PILIES SLAITO - GAL UZGRIUS - TAI NORS TYLA IR RAMYBE NUO ISSISOKIMU - , KOL ISSIKAPSTYTU - KITIEMS BUTU . BET VISOKIU DURNIU REIKIA . AS IRGI NE PRIE PROTINGUJU .

Arvyda

Lina - metų kaunietė, metų pedagogė. Jos kuriama mokykla savo projektais ir vaikams atveriamomis galimybėmis pranoksta privačias mokyklas. Tik tokie žmonės vis dar kelia švietimo ir savo miesto prestižą...

Aloyzas

Kodėl metų Kaunietė fotografuojasi Vilniaus fone?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS