Pati renkasi, su kuo dirbti: pinigai – ne pagrindinė sąlyga, svarbiausia – tarpusavio ryšys | kl.lt

PATI RENKASI, SU KUO DIRBTI: PINIGAI – NE PAGRINDINĖ SĄLYGA, SVARBIAUSIA – TARPUSAVIO RYŠYS

Nors šiuo metu Londone dirba su ypatingais klientais, kaunietė Ingrida Michmel svajoja apie Lietuvą, į kurią pastaruoju metu atvyksta vis dažniau ir dažniau.

Vertė naują puslapį

1996-aisiais sutuoktiniams Ingridai ir Andžėjui atidarius klubą „Fankas“, treniruotis jame buvo garbės reikalas. Sporto klubų pasirinkimas tuo metu nebuvo didelis, todėl į maždaug 70 kv. m dydžio patalpas Kauno radijo gamykloje žmonės būrėsi žaibiškai. Grupinėse treniruotėse judėjo ir studentai, ir miesto elitas.

„Klubas veikė tikrai sėkmingai“, – viena „Fanko“ įkūrėjų I. Michmel mintimis persikėlė į 2000-uosius, kuriuos, nepaisant sėkmės Lietuvoje, tąsyk su Andžėjumi sutiko Australijoje.

Po dvejų metų Sidnėjuje sutuoktinių keliai išsiskyrė, o moteris persikėlė į Pertą. Čia Lietuvos sportinės aerobikos čempionė išbandė įvairių darbų, kol galiausiai atidarė pilateso studiją. Tiesa, pastaroji idėja nepasiteisino – vieta nuošaliame rajone nebuvo patraukli žmonėms, o ir pati Ingrida nejautė tvirto pagrindo po kojomis.

„Buvau atlete, todėl natūralu, kad prasidėjo įvairūs raumenų, sąnarių skausmai. Ėmiau studijuoti pilatesą. Australijoje jis buvo populiarus, tačiau Lietuvoje apie tai dar niekas nekalbėjo“, – I. Michmel pasakojo, su turimu žinių bagažu trumpam grįžusi į Kauną. Iš ten moteris išvyko į Didžiąją Britaniją. Londone ji atidarė „Tailored Wellness“ studiją, kuri sėkmingai veikia jau aštuoniolika metų.

Sielos ir kūno harmonija

Jei anksčiau I. Michmel vardas skambėjo dažno kauniečio lūpose, šiandien ją puikiai žino Kensingtono rajone gyvenantys žmonės.

Kensingtonas laikomas vienu prabangiausių rajonų Londone. Jame – mažiausiai dvi gatvės, kurios oficialiai vadinamos milijardierių gatvėmis. Anksčiau šiame rajone gyveno britų numylėtinė rašytoja Beatrixė Potter ir legendinis atlikėjas Davidas Bowie. Dabar Kensingtone apsistoję ambasadų darbuotojai, čia įsikūrusi biblioteka ir kino teatras, žymusis Charles'o de Gaulle'io licėjus, daugybė mažų prancūziškų delikatesų krautuvėlių, knygynų, sendaikčių parduotuvių. Čia tebeveikia ir legendinis klubas „Troubadour“, kur savo pirmąjį pasirodymą surengė Bobis Dylanas, grojo Jimis Hendrixas, Paulas Simonas, nuolat lankėsi grupė „Led Zeppelin“.

Klientai: viename prabangiausių rajonų įrengtoje Ingridos studijoje lankėsi ne vienas gerai žinomas žmogus. (Heatheros Carpenter nuotr.)

„Mano klientai – pasiturintys žmonės, – I. Michmel neslėpė, kad jos paslaugos kainuoja nepigiai, todėl yra prieinamos ne kiekvienam. – Būna, pasako: Ingrida, pas tave tikrai nėra pigu! Bet vistiek moka, nes žino, už ką.“

Namuose įrengtoje įspūdingoje studijoje propaguojami pilateso, Gyrotonic, Yamuna, Garuda ir kiti metodai, garantuojantys geresnę savijautą. Baigusi natūropatijos koledžą, Ingrida tapo natūropatinės mitybos specialiste, todėl savo klientams organizmo veiklą padeda reguliuoti ir maisto produktais. Klientams ji pirmiausia atlieka kompiuterinę biorezonansinę diagnostiką, padedančią teisingai nustatyti negalavimų priežastis. Sistema diagnozuoja žmogaus organizmo funkcinių sutrikimų būklę, bioritmų balansą, taip pat onkologinių susirgimų riziką dar prieš neigiamą poveikį organizmui.

„Dažnai sulaukiu žmonių, turinčių lėtinių susirgimų. Padarius testus, žinau, kuri sistema yra sutrikusi. Su dieta atpumpuoju, o kai savijauta pagerėja, sakau, kad reikia judėti. Kiti ateina sportuoti. Juos taip pat konsultuoju mitybos klausimais ir gydau kitas problemas. Kitaip tariant, žmogus mano studijoje gauna holistinį gydymą – iš vidaus į išorę ir iš išorės į vidų“, – kalbėjo specialistė.

Ypatingi klientai

Jau 30 metų žmones mokanti teisingai judėti, Ingrida renkasi, su kuo dirbti. Pinigai, anot jos, ne pagrindinė sąlyga, svarbiausia – tarpusavio ryšys. „Kiekvienas užsiėmimas yra individualus, todėl ryšys yra būtinas. Tikrai yra tekę atsakyti klientui“, – I. Michmel neslėpė, kad tokiais atvejais jai visai nesvarbu, kiek pinigų yra atėjusiojo kišenėje.

Ingridai, apie kurią kalbos sklinda iš lūpų į lūpas, yra tekę dirbti su įvairiais klientais. Jos paslaugomis naudojosi Saudo Arabijos karališkoji šeima, buvusio Libano ministro pirmininko Rafico al-Haririo artimieji, anglų komikas, aktorius, laidų vedėjas ir rašytojas Frankas Skinneris. Pavasarį Ingrida ir vėl planuoja vykti į Saudo Arabiją, kur apmokys dar vieno kliento instruktorius.

Žmogus mano studijoje gauna holistinį gydymą – iš vidaus į išorę ir iš išorės į vidų.

„Ar sunku dirbti su tokiais žmonėmis? Žinokite, tikrai ne. Jie tokie patys kaip ir mes. Tarkime, Haririo šeima visuomet paklausdavo, ar viskas gerai, ar nieko netrūksta. Aišku, yra tekę sutikti ir išpuikusių žmonių, bet jų vos vienas kitas, – I. Michmel įsitikinimu, bendraujant su žmonėmis jai labai padeda pasitikėjimas savimi ir savo darbo išmanymas. – Mano klientai matę daug, o mane renkasi, nes žino, ką gaus. Neretai girdžiu: Ingrida, tu žinai, ką paspausti ir kur laikyti.“

Ritmą diktuoja žmonės

Kiekvieną dieną Ingrida pradeda taip pat – salierų sultimis, stikline vandens su citrina ir kokteiliu, šalinančiu sunkiuosius metalus. Tolesnę eigą diktuoja klientai. Būna, kad pirmieji jų studijos duris atveria ankstų rytą, o paskutinieji išeina su tamsa. Nors sekmadieniais nedirba, retsykiais Ingrida daro išimčių. Nepadėti žmogui, kai jam labai skauda, – nevalia. Kaip su tam tikrais kūno signalais tvarkosi pati Ingrida? Kai tik randa laisvą akimirką, su savo keturkoju bičiuliu lekia į parką, šokių užsiėmimus ir į salę pas kitus instruktorius.

„Matote, judėjimo studijoje man pačiai nelabai daug, todėl turiu sportuoti atskirai. Keičiu aplinką, einu pas kitus instruktorius, nes ir man pačiai reikia motyvacijos. Reikia, kad kas pakoreguotų“, – kalbėjo I. Michmel.

Net tada, kai sėdi, dirba Ingridos pirštai, akys ir smegenys. Moteris nuolat gilina savo profesines žinias, o šiuo metu ruošiasi seminarams. Antai dabar ji intensyviai ruošiasi susitikimui, kuriame kalbės apie pėdas.

„Pėdos yra mūsų pamatas. Tai vienintelė kūno dalis, kuri kontaktuoja su žeme mums vaikštant. Dėl pėdų mes galime judėti. Jos suteikia paramą ir pusiausvyrą visam kūnui, leidžia mums laisvai judėti ir gyventi visavertį gyvenimą. Tačiau labai dažnai mes nepaisome pėdų priežiūros svarbos, kol nesusiduriame su pėdų, čiurnų, kelių, klubų sąnarių ir nugaros skausmais, diskomfortu ar traumomis“, – dėl to, pasako specialistės, labai svarbu šviesti žmones ir skatinti juos rūpintis savo pėdomis.

Planas – Lietuva

Atpažinti taisyklingą pėdos padėtį, įvertinti ją stovint ar einant, išmokti gyventi be skausmo ir diskomforto jausmo pėdose, kelių, klubų sąnariuose ir nugaroje galės ne tik Kensingtono gyventojai. Vasarį I. Michmel planuoja atvykti į Lietuvą, kur surengs didžiulį seminarą. Paklausta, ar neplanuoja čia likti visam laikui, moteris neatmetė tokios galimybės. Apie tai ji galvoja jau kurį laiką, tačiau nerimas toks pats didelis kaip ir noras.

Meilė: kai nedirba su klientais, moteris užsiima savo pačios kūno ir sielos harmonizacija. (Heatheros Carpenter nuotr.)

„Į Lietuvą atvažiuoju tikrai dažnai. Matau, kaip viskas keičiasi, ir jaučiuosi čia gerai. Tik nežinau, kaip sektųsi gyventi. Manau, seminarai bus puikus būdas pažiūrėti, ar žmonėms patinka tai, ką darau“, – moteris tikino viena akimi visuomet stebinti situaciją Lietuvoje.

Žmonės vis daugiau dėmesio skiria sveikai gyvensenai, tačiau ne visada tai daro tinkamai. Stinga ir žinių, ir specialistų, kurie padėtų eiti teisingu keliu.

„Žinote, kartais atrodo, kad yra išverstas tekstas, bet nėra supratimo, tarkime, kas yra pilatesas. Galbūt klystu. Atvažiuosiu ir sužinosiu, yra ką veikti ar ne“, – pokalbį baigė I. Michmel.

GALERIJA

  • Pati renkasi, su kuo dirbti: pinigai – ne pagrindinė sąlyga, svarbiausia – tarpusavio ryšys
  • Pati renkasi, su kuo dirbti: pinigai – ne pagrindinė sąlyga, svarbiausia – tarpusavio ryšys
  • Pati renkasi, su kuo dirbti: pinigai – ne pagrindinė sąlyga, svarbiausia – tarpusavio ryšys
  • Pati renkasi, su kuo dirbti: pinigai – ne pagrindinė sąlyga, svarbiausia – tarpusavio ryšys
  • Pati renkasi, su kuo dirbti: pinigai – ne pagrindinė sąlyga, svarbiausia – tarpusavio ryšys
  • Pati renkasi, su kuo dirbti: pinigai – ne pagrindinė sąlyga, svarbiausia – tarpusavio ryšys
Heatheros Carpenter nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

ONTĖ

Ingrida Michmel iš ryto geria salierų sulčių stiklinę. Pasidomėjau salierais, internete yra Unikausko laida apie juos. Jis juos labai giria. Manekenių maistas. Vilniaus gatvėse kalbinti vilniečiai jų nemėgsta - kartūs. Eisiu nusipirkti sėklų, reikia pasisodinti, nesu valgęs.

ONTĖ

"Klientams ji pirmiausia atlieka kompiuterinę biorezonansinę diagnostiką, padedančią teisingai nustatyti negalavimų priežastis." Oho, jau ir gydytoja. "Padarius testus, žinau, kuri sistema yra sutrikusi. Su dieta atpumpuoju". Dar pilatesą pritaiko.

ignitis

austejaiirgi stengiasi Tureti Rysi ....Nu ir jai kol kas sekasi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS